A Békési Újság interjúja munkatársunkkal, Orbán Irma Ildikóval

– Milyen út vezetett el oda, ahol most tartasz, családilag és a pályádon?

– Szép nagycsaládban nőttem fel, három lánytestvérem van, akikkel nagyon szoros a kapcsolatom. A szüleim 40 éve házasok, mindig példák voltak előttem hűségben, kitartásban és abban, ahogyan egymást segítik, elfogadják minden helyzetben. A férjemmel, Jónás Attilával 20 éve alkotunk egy párt, és van egy gyönyörű, okos, 11 éves lányunk, Petra. Évekig a kereskedelemben dolgoztam, mint eladó, majd a Károlyi Tüzépen irodai adminisztrátorként, de lényegében ez is kereskedelem volt. Három éve a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziónál dolgozom és minden pillanata a munkámnak tele van kihívásokkal. Konferenciákat, vezetőtalálkozókat szervezek, általános iskolában áhítatot tartok, a Pepita Adományközpontot vezetem. Önkéntesként a Kegyelem Gyülekezet gyerekmissziójának a vezetője vagyok, vasárnaponként kisiskolások számára Bibliakört tartok. Három éven át egy szuper csapattal tábort szerveztem a gyerekeknek, aminek tervezem a folytatását.

– Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?

– Biblia tanulmányi versenyen elért országos 3., majd 2. hely a gyerekekkel, a Pepita Adományközpont elindítása, egy 1000 fős Országos Konferencia sikeres megszervezése Szabolcs megyében. Mindezek mögött annyi munka, nehézség, türelem, alázat és persze öröm volt, hogy nem tudok különbséget tenni köztük.

– Hogyan képzeled el az életed 10-20 év múlva?

– Hát biztos, hogy nem fogok pihenni a későbbiekben sem. Remélem, hogy a lányomnak tudok átadni olyan értékeket, amitől 20 év múlva látni fogom őt érdek nélkül, önzetlenül segíteni olyan helyen, ahol szükség van rá. A misszió óta nem tudom elképzelni az életemet más területen, jó olyan célért dolgozni, ami társadalom átformáló erejű. Szeretnék ennek a része lenni 10-20 év múlva is.


Forrás: Békési Újság
Fotó: Gazsó János

A Békési Újság interjúja munkatársunkkal, Orbán Irma Ildikóval
A Békési Újság interjúja munkatársunkkal, Orbán Irma Ildikóval