20 éves a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

20 éves a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

Jubileumi év a hála és el nem múló reménység jegyében

 

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 2016-ban ünnepli alakulásának 20. évfordulóját. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy visszatekintsünk a Misszió alakulására, értékeljük a jelent és hirdessük a reményteljes jövőt.

            Rögös, hullámvölgyekkel teli múlt…

                                               …gyümölcstermő és kihívásokkal teli jelen…

                                                                           …bizakodó, reményteljes jövő…

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió (MPE OCM) Istentől kapott küldetésként kapta a cigányok között végzett szolgálatot, Jézus Krisztus örömüzenetének hirdetése által, ami egész életet átformáló erővel bír.

Ma hivatalos adatok alapján több mint 20.000 megtért cigány emberről tudunk Magyarországon. Ebből 120 gyülekezetben körülbelül 6000 fő az MPE Országos Cigánymisszióhoz tartozik. A Misszió intézményein keresztül a különböző szolgálati területeken közel 20.0000 embert érünk el szinte naponta. Ezek az intézmények MPE OCM Segítő Szolgálat, Cigány Módszertani és Kutató Központ, Reményhír Szakiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Álom-Vár Bölcsőde, Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata, Reményhír Alapítvány, Reményhír Sportegyesület, Keresztény Zenei Szolgálat, gazdasági társaságok.

Isten szava alapján reményteljes jövőképünk van: „…mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr-: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket.”

Hisszük és hirdetjük, hogy „a reménység nem szégyenít meg”. Erre alapoztuk és alapozzuk ma is munkánkat, és az elmúlt évekre visszatekintve elmondhatjuk, hogy mindvégig megtapasztaltuk Isten kegyelmét, gondviselését és szeretetét, benne bízhatunk ma is, és Ő a reménységünk a jövőre tekintve is.

A jubileumi év jegyében, hálánk kifejezése képen Isten megtartó kegyelméért, szeretnénk visszatekinteni, közösen emlékezni a munkatársakkal, partnereinkkel, támogatóinkkal, gyülekezetekkel, ezért ebben az évben folyamatosan felvillantunk internetes oldalainkon egy-egy mozzanatot az MPE Országos Cigánymisszió történetéből, múltjából és jelenéből.

Invitálunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk az ünneplésbe, a hálával teli emlékezésbe. Továbbá kérjük egész évben az imában és böjtben való támogatást a Misszió szervezeti és szellemi jövőjéért, hogy minél több embert elérhessünk Jézus Krisztus örömüzenetével.

20 éves a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió
20 éves a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió
Tags: