A Csodálatos Tanácsos

Zsoltárok 16,7
„Áldom az Urat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm.”

Én is megismételhetem Dávid szavait. Tudom mit jelent, amikor hozzáférhetek az Úr tanácsához. Az Úr tanácsát többre tartom az egész emberiség minden bölcsességénél. Saját tapasztalatom szerint sokszor bebizonyosodott már, hogy az Úr tanácsa megbízható.

Később, Ézsaiás könyvében az Urat úgy mutatják be, mint Csodálatos Tanácsos: egy tanácsos, aki az emberi bölcsesség, ismeret és tudás fölött áll. Annyira örülök, hogy hozzáférhetek az Úr tanácsához.

Azokat a szavakat is visszhangozhatom, amiket a következő sorban említ Dávid: „még éjszaka is figyelmeztet bensőm”. Nagyon sokszor, mikor megoldhatalan problémám volt, és úgy feküdtem le, hogy az Úrra bíztam, éjszaka az Úr felébresztett. És a szívem legmélyén, az éjjel nyugalmában az Úr szólt hozzám nyugodt, csendes hangon. Megmutatta nekem a megoldást a problémámra. Ó, annyira jó tudni, hogy hozzáférhetünk az Úr tanácsához, amikor már elértük a képességeink határát, amikor már minden érvünk elfogyott és semminek nincs értelme. Amikor az életed egy zsákutcába kerül és nem tudod merre indulj el.

Emlékezz, az Úr a Csodálatos Tanácsos. Menj Őhozzá, bízd rá magad, és az Ő saját csodálatos módján megmutatja neked a választ.

—Derek Prince