Dícséretre teremtve

Zsoltárok 102,17-19 (RÚF)
Dicsőítés„amikor felépíti Siont az Úr, és megjelenik dicsőségesen. Törődik a gyámoltalanok imádságával, nem veti meg imádságukat. Meg kell ezt írni a jövő nemzedéknek, hogy dicsérje az Urat az újjáteremtett nép.”

Itt olvashatjuk az egyik nagy jelét annak, hogy az Úr eljövetele közel van: „amikor felépíti Siont az Úr, és megjelenik dicsőségesen.” Ő dicsőségesen jön vissza. Mi előzi meg ezt? Sion újjáépítése. Ma láthatjuk ennek a megvalósulását. Az Úr felépíti Siont. Felépíti és helyreállítja Izrael népét. Jézus Krisztus Egyházát is felépíti és helyreállítja. Többek között ez is egyik jele annak, hogy az Úr kész megjelenni az Ő dicsőségében.

Azután ezt mondja: „Törődik a gyámoltalanok imádságával.” Olyan sok imádságot mondtak már el emberek, és úgy tűnik nem kaptak rájuk választ. De jön egy nap, amikor millió és millió imádságra jön majd válasz egy nagyon rövid időszak alatt Jézus Krisztus személyes visszatérése által.

És akkor a zsoltáros azt mondja, hogy embereket teremtenek majd az Úr dicsőítésére. Ez annak a generációnak íródott. Én hiszem, hogy mi abban a generációban élünk. Úgy gondolom, Isten népe olyan sok évszázadon át olyan könnyelműen végezte az Ő dicsőítését, hogy Isten manapság valóban teremt egy új népet egy konkrét céllal: hogy Őt dicsőítsék. És miközben Őt dicsőítjük, mi magunk is készítjük az Úr útját, hogy visszatérhessen dicsőségesen.

—Derek Prince