Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Nyírvasvári gyülekezetében 2017.10.08-án, részt vettünk drága testvéreink, Orgován János és Holló Rozália menyegzőjén.

Csodálatos dolog volt látni és megtapasztalni, amikor egy férfi és egy nő megérti Isten csodálatos teremtő szándékát. Hogy az Isten jó terve és akarata az emberekre nézve az, hogy áldásokkal teljes, boldog életet élhessenek egymással a házasság szent szövetségében.

A mai kor emberének – talán a folyamatosan változó, globális olvasztótégelyben felrottyanó „kotyvaszkultúra” hatására – fogalma a házasságot illetően, igen sokszínűvé vált. Vannak, akik számára a házasság mindent és vannak, akik számára semmit sem jelent. Sokan csak elavult, jogi intézményesülésnek tartják, esetleg tehertételnek, olyan igának, ami csak akadályozza az individuum szabadságát. Talán épen ezért, ma már az egyházakat is megosztja a „liberális forradalom jegyében”, hogy egyáltalán kik köthetnek házasságot.

A Biblia azonban érthetően és egyértelműen fogalmaz:

„A férfiak hasonlóképen, együtt lakjanak értelmes módon feleségükkel, az asszonyi nemnek, mint gyöngébb edénynek, tisztességet tévén, mint a kik örökös társaik az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak” (1Pt 3,7)

A házasság szerzője maga a jó Isten. És az Isten szándéka, hogy egy férfi és egy nő ketten legyenek eggyé, és mint örököstársak éljék ajándékba kapott, csodálatos életüket.

Nagyon sok házasság, sajnos azért megy tönkre, mert az emberek nem törődnek Isten vezetésével! Ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, mintha nem értenénk - Isten feladattal bízta meg a férfit és feladattal bízta meg a nőt, hasznos tanácsokkal látta el mind kettőt, hogy megértsék azt, hogy lehet tökéletes házasságban élni!

Hogyan is lehetséges mind ez?

„Hanem azért ti is egyen-egyen, ki-ki az ő feleségét úgy szeresse, mint önmagát; az asszony pedig meglássa, hogy félje a férjét.” (Ef 5,33)

Forrás: tisztavizetapoharba.blog.hu

Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”
Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”
Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”
Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”Nyírvasvári – „A férj és feleség örököstársak a Mennyben!”
Tags: