Romaversitas ösztöndíj

A Romaversitas Alapítvány felvételt hirdet a 2015/16-os tanévre

"Ha felvételt nyersz, a Romaversitas havi ösztöndíjjal és személyre szabott képzési programmal segíti a tanulmányaidat. Havonta tartunktematikus képzési hétvégéket; igényelhetsz tutort, felkészítő tanárt, nyelviskolai tanfolyamot, részt vehetsz prezentációs tréningen, álláskeresési kurzuson, hazai és külföldi képzéseken; segítünk tájékozódni, ha Erasmus+ programon szeretnél részt venni. Bekapcsolódhatsz a Romaversitas szegényeket támogató programjaiba.
Segítséget nyújtunk abban, hogy a diplomád megszerzése után a végzettségednek megfelelő munkát találj.

Kik jelentkezhetnek?
Azok a roma származású magyar állampolgárok,
- akik legkésőbb az idei tanév végéig érettségi bizonyítványt szereznek, és benyújtják jelentkezésüket valamely magyarországi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos osztatlan, alap-, mester- vagy doktori képzésére a 2015-2016-os tanévre;
- vagy akik 2015 szeptemberétől folytatni szeretnék tanulmányaikat valamely magyarországi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos osztatlan, alap-, mester vagy doktori képzésén, államilag finanszírozott vagy költségtérítéses formában
- és akik hitelt érdemlően igazolják, hogy 2015. május 11-ig beadták jelentkezésüket a Roma Oktatási Alap (REF) RMUSP ösztöndíjára:
http://www.romaeducationfund.hu/az-osztondijra-jelentkezes-modja-0

Hogyan jelentkezhetsz?
Jelentkezni kizárólag itt, az alapítvány honlapján, az alábbi kérdőív kitöltésével lehet 2015. június 30-áig.

Milyen dokumentumokat kell feltöltened a jelentkezésedhez?
- fényképes önéletrajz;
- részletes motivációs levél és pályaterv;
- évvégi bizonyítvány másolata, vagy az utolsó két lezárt félévről indexmásolat
- igazolás a REF RMUSP ösztöndíjprogramjára való jelentkezésről.

Hogyan zajlik a felvételi?
A beérkezett jelentkezésedről 24 órán belül visszaigazolást küldünk. Ha ez nem érkezett meg hozzád, küldj nekünk e-mailt:romaversitas@romaversitas.hu.
A felvételi háromlépcsős:
1) Ha a beküldött anyagok alapján eléred a felvételi folyamat folytatásához szükséges minimális pontszámot, július utolsó hetében írásbeli vizsgát tehetsz. Erről július 13-ig e-mailben tájékoztatunk.
2) Az írásbeli vizsga szövegértési, logikai és az általános tájékozottságot felmérő kérdéseket tartalmaz. Ha eléred a továbbjutáshoz szükséges minimális pontszámot, még aznap délután felvételi elbeszélgetésen veszel részt. A Romaversitas jelenlegi hallgatói is részt vesznek a szóbelin és a döntéshozatal folyamatában is.
Mindannyian, a felvételi bizottság tagjai és a közreműködő diákok is arra törekszünk, hogy az egész felvételi alatt barátságos és nyugodt hangulatot alakítsunk ki annak érdekében, hogy minden felvételiző a tudása legjavát legyen képes nyújtani.
3) Legkésőbb augusztus 3-ig e-mailben értesítünk, hogy felvételt nyertél-e a programba vagy sem.

Mit kell még tudnod a programban való részvételről?
- Ha jelentkeztél valamely magyarországi roma szakkollégiumba, és felvételt nyertél oda is és a Romaversitasba is, akkor legkésőbb szeptember 1-ig döntened kell, melyik programban szeretnél részt venni.
- A Romaversitas ösztöndíjasai a diplomájuk megszerzéséig jogosultak a program által nyújtott szolgáltatásokra - természetes csak abban az esetben, ha a beiratkozáskor megkötött Hallgatói szerződésben és a Tanulmányi szabályzatban foglaltakat teljesítik.
- Ha felvételt nyersz a programba, a szorgalmi időszakban havonta megrendezendő szabadegyetemi hétvégéken kötelezően részt kell venned (egy tanévben ez 8 alkalmat jelent). A képzést Budapesten rendezzük meg, és minden költségét (utazás, szállás, étkezés) az alapítvány állja.
Kérdéseiddel keress bennünket elektronikus levélben: romaversitas@romaversitas.hu

Romaversitas Alapítvány
1066 Budapest, Teréz krt. 46. IV. em. IV/1.
web: http://www.romaversitas.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
jelentkezési űrlap"

 

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/8e5654b64cc47c4dc1256b5f004c3cad/2...

Romaversitas ösztöndíj
Romaversitas ösztöndíj