A Keresztény Népfőiskola folytatódik

A 2012 novemberében újra indult Keresztény Népfőiskola változatlan lendülettel halad. A képzés minden alkalommal Gyulán kerül megrendezésre és igen nagy népszerűségnek örvend. 23 résztvevő kezdte meg a képzést és a létszám nem csökkent, sőt növekedett! A diákok Elekről, Méhkerékről, Gyuláról és Békésről érkeznek az iskolába. Az oktatás helyszínéül szolgáló Reményhír Intézmény Bay Zoltán Informatikai Szakközépiskola is egyre inkább otthonát képzi a Népfőiskolának.

Az előadások reggel 9 órakor kezdődnek. Egyes diákok hamarabb érkeznek és szeretettel fogadják társaikat és tanáraikat. Ebben a félévben Ószövetségi ismereteket és Fundamentális teológiát tanulnak a résztvevők. Igen jó ütemben halad a képzés. Nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel fogadják a tanulók az előadókat, és az elhangzott előadásokat. Szívesen készítik el a házi feladataikat és tanulják a memoritereket. Az oktatás havi két alkalomból áll, kivétel volt ez alól a február, mert ebben a hónapban háromszor is találkoztunk a résztvevőkkel.

Külön öröm számunkra, hogy az előadások alatt felmerülő kérdésekkel a diákok bizalommal fordulnak a tanárokhoz, akik igyekeznek pontos és megbízható információkkal szolgálni. Nem csak az órák, a szünetek is igen jó hangulatban telnek. Sokszor bátorítjuk és lelkesítjük egymást. Talán ez az egyik legnagyobb sajátossága az iskolának.

Bízunk benne, hogy még sok ilyen áldott alkalomban lehet részünk a népfőiskolai oktatások ideje alatt.

Kisházi Tímea

A Keresztény Népfőiskola folytatódik
A Keresztény Népfőiskola folytatódik
A Keresztény Népfőiskola folytatódikA Keresztény Népfőiskola folytatódik