A Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztása

Az MPE Országos Cigánymisszióhoz kapcsolódó Keresztény Népfőiskola tizenhat éves pályafutása alatt átélt számos vizsgát és bizonyítványosztást, így hát ez az idei évben se volt másként.

2012. október 13-án, szombaton tíz tanuló érkezett izgalommal telve a Paksi Pünkösdi Gyülekezet Kereszt utcai épületébe, hogy számot adjanak a három év alatt megszerzett tudásukról. A vizsga egy írásbeli számonkéréssel kezdődött, melyen mindenki sikeresen átment. Ezt követte a vizsgabizottság előtt való szóbeli számadás. A vizsgabizottság tagjai, igen szigorúan, de mégis igazságosan osztályozták a hallgatókat. Mindenki sikeres vizsgát tett és most már boldog tulajdonosai egy „Lelkészi munkatárs” belső használatú bizonyítványnak. Mindannyian lelkesen várják a folytatást. Nyilatkozataikból és tapasztalataik alapján nem bánták, hogy elvégezték ezt a képzést, sőt.

Feleleteik alapján jól mérhető és érzékelhető volt az, hogy hogyan formált embereket Isten akár egy év alatt is. Észrevehető volt, hogy a Bibliát már nem csak olvassák, hanem sokkal inkább megélik. Megismerkedtek olyan Bibliai ismeretekkel, összefüggésekkel, amiket önmaguktól nem biztos, hogy megkaptak volna, és most önként adhatják ezt tovább. Megtanulták, hogy a dolgokat mindig több oldalról kell vizsgálni, és fontos, hogy legyenek kérdéseik. Legyenek alaposak, főleg ha az, az Isten Igéjére vonatkozik.

A Keresztény Népfőiskola sajátossága, hogy a hallgató és a tanár között egy olyan belsőséges kapcsolat alakult ki, ami túlmutat szimpla ismeret átadáson. A hallgatók bizalommal tudtak fordulni oktatóikhoz, akik életükkel is példaként álltak előttük.

Ezen a későbbiekben sem szeretnénk változtatni és ennek az sem szab gátat, hogy a Keresztény Népfőiskola helyszínt vált és Paks helyet Gyulán fog folytatódni az oktatás, ahova szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének átfogóbb és mélyebb Bibliai ismereteket szerezni.

A képzés novemberben indul, a jelentkezés nincs korhoz kötve.

Jelentkezni lehet: Fábián Márk Tamásnál vagy Kisházi Tímeánál, a nepfoiskola@remenyhir.hu e-mail címen.

A Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztása
A Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztása
A Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztása
A Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztása
A Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztásaA Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztásaA Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztásaA Keresztény Népfőiskola paksi záróvizsgája és bizonyítványosztása