Az MPE OCM Segítőszolgálattal szerződésben álló Kis Kastély Kávézó és Étterem vezetőjének, Auth Istvánnak a szívében született meg egy gondolat, hogy valóban rászoruló embereket vendégeljen meg egy ünnepnapon. A 2013. március15-ei nap lett kitűzve erre a célra.

Az MPE OCM Segítőszolgálat pécsi telephelye elsőként és örömmel állt a kezdeményező mellé, majd támogatók is betársultak. Támogatók között volt a Pécsi Bőrgyár Zrt., két-három pécsi helyi gyülekezet, húsbolt, egy pécsi Biokom kft, de még egy szőnyegtisztító cég is csatlakozott. Volt, aki pénzt adományozott, volt, aki citromot a teához, vagy éppen kenyeret.

Plakátokkal is hirdettük a rendezvényt, és annak ellenére, hogy úgy terveztük, viharos idő esetén elmarad az ételosztás, nem mondtunk le a karitatív kezdeményezésről. Abban az időszakban nagyon télies volt az időjárás, mégis a zord idő ellenére folyamatosan jöttek az emberek a meghirdetett időpontban. Jó idő esetén valószínűleg elég sem lett volna az étel… Az étterem bácskai rizses hússal adakozott, és ugyanúgy főzött a rászorulóknak, mintha az étteremben szolgálták volna fel. 400-450 adag ételt készült. A legtöbben itt ették meg, de voltak akik edényeket hoztak, amiben a családjaik számára vittek ebédet. Az egyik megható jelenet az volt, amikor az egyik férfi lesütött szemmel mondta, hogy ő 3 felnőtt és 3 gyermek számára vinne ételt, ha lehet.

Pécsett a Remény Házában, mint az egyik Hajléktalanok Nappali ellátójában a rossz idő miatt bennrekedt hajléktalanok étel nélkül maradtak, így nagyon hálásak voltak a nekik adományozott ételért. A Segítő Szolgálat a rászoruló gondozottjainak is körülbelül 30 adag ételt szállított ki. A megmaradt kb. 90-100 adag ételt pedig az étterem vezetője maga vitte el a hajléktalanokat ellátó szervezetnek, a Támasz Alapítvány két telephelyére, ahol nagy örömmel fogadták.

Az ételt 30 kg lapockából, 20 l lecsóból és 24 kg rizsből készítették. Visszajelzésként sokan mondták, hogy ízletes volt az étel. A főtt étel mellé forró teát kaptak a rászorulók, így 40 l teát főztünk le előre. Természetesen arra is ügyeltünk, hogy minden megfeleljen a higiénés előírásoknak. A résztvevő húsboltos felajánlotta, hogy legközelebb 20 kg húst adományozni. Bár időpont még nincs kitűzve, a szervezők tervezik a folytatást!

Az MPE OCM munkatársai közül többen vettünk részt a rendezvényen, örömmel együttműködve a Kis Kastély Étteremmel, közösen segítve és szolgálva az elesett embereket.

Ezúton mondunk köszönetet minden támogató cégnek és magánszemélynek. Isten gazdag áldását kérjük az életükre, munkájukra.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »