Légy Te is Önkéntes!

Az önként végzett tevékenység segít környezetünk és közösségünk jobbá tételében.

Az MPE OCM kész önkéntes munkára fogadni az erre jelentkezőket, köztük a középiskolás fiatalokat is, szociális és jótékonysági, kulturális és közösségi területen.

A Nemzeti Önkéntes Stratégia 2011-2020 felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás jelentőségére, továbbá lehetőségére. Az önkéntes tevékenység az egész társadalmi és gazdasági életet behálózza, erősíti a társadalmi kohéziót, a közösségi szerepvállalást, a kompetenciakészségek elsajátítását.

Önkéntes munkát bármilyen korosztály tagja végezhet, hiszen megtalálhatja a neki tetsző szolgálati területet.

Így várjuk a fiatalok, a pályakezdők, az aktív és passzív dolgozók, a nyugdíjasok önkéntes munkára való jelentkezését.

A középiskolás fiatalok szempontjából, fontos tudnivaló, hogy a 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről különös figyelmet szentel a fiatalok önkéntesen végzett tevékenységeire, 2016. január elseje után pedig az érettségi vizsga bizonyítvány kiadásának feltétele 50 óra „közösségi szolgálat” elvégzésének igazolása. Amellett, hogy az önkéntes munka társadalmi szerepvállalásra ösztönzi a fiatalokat, a pályakezdők szempontjából hatványozottan előnyös, hiszen munkahelyi környezetben végzett önkéntességüket felmutathatják, a gyakorlat hiányában.

Amennyiben érdekel az önkéntes munka, érdeklődj központi telefonszámunkon +36 66 412 217, vagy az onkentes@remenyhir.hu e-mail címen.

Bízva a sikeres társadalmi összefogásban, várjuk jelentkezésedet!

Légy TE is önkéntes!