Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata

Szeretetszolgálat

Az MPE Országos Cigánymisszió tudatában van annak, hogy a szegénység, az éhség és a nélkülözés nem ismer határokat, ezért küldetésében nem kíván határt szabni a tettekkel párosuló segítő kéz kinyújtásában.

Az MPE OCM által alapított Szeretetszolgálat tevékenysége kaput nyit az adományok begyűjtésére, valamint annak célba juttatására. A Cigánymisszió Szeretetszolgálatának segélyprogramjai során elsősorban tartós élelmiszer, ruha, könyvek, tisztítószerek és tisztálkodási szerek gyűjtése és adományozása folyik, de céljai között szerepel az önkéntes munkások, misszionáriusok toborzása és kiküldése is.

A Szeretetszolgálat szívén viseli az egyedi élethelyzeteket, felkarolja a cigányokat, az időseket, a magukra maradt családokat, a hátrányos helyzetűeket, a hajléktalanokat.

adomany

Elérhetőségünk:

Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata

Kis István
Telefon: 06/70/624-3580
Levelezési cím: 5630 Békés, Petőfi u. 56.

Hogyan és mit adományozzunk?

  1. Elsődleges szempont, hogy az adományozás nem egyenlő a lomtalanítással!

Olvashatunk az interneten olyan írást, amiben egy-egy segélyszervezet szólal meg, miszerint sajnos vannak olyan embertársaink is, akik szeméttelepnek nézik őket. Csak, hogy párat említsünk a felajánlott adományok közül, pl. penészes könyveket, koszos alsóneműket, törött és használhatatlan játékokat juttatnak el az adományozók a karitatív szervezetekhez, amiket nyilván nem lehet, nem szabad továbbadni a rászorulóknak.

  1. Jó, ha a következőt megfogalmazzuk magunknak: Mi a célom az adományozással? Vajon nekem is segítség lenne az a dolog, amit adok, ha én lennék szükséghelyzetben?

Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az mások számára is az! Ne adjunk ki a kezünkből olyan ruhaneműt, ágyneműt, amivel megszégyenítenénk valakit, mondván, hogy „Annak úgy is mindegy, jó lesz neki a kinyúlt, lyukas, koszos is!” Ugyanígy, lejárt szavatosságú élelmiszert, működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat se ajánljunk fel!

  1. Van működőképes, otthoni használatra alkalmas tárgyi adománya, de a célszervezethez való eljuttatása már problémát okoz?

Ne feledje, hogy az is nagy segítség, ha meg tudja oldani az adomány szállítását a karitatív szervezetekhez, de ha mégsem, a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatával felveheti a kapcsolatot (keresse munkatársunkat bizalommal ezen a telefonszámon: 06/30/156-9443), akik segítenek az elszállításban, melyet dokumentálnak is.

  1. Segíteni szeretne, de nem tudja, milyen adományokra lenne szüksége pl. egy mély szegénységben élő családnak?

Mindenre, ami a hétköznapi életét segíti, megkönnyíti, pl. bútor (ágy, szék, asztal, szekrény), mosógép, hűtőszekrény stb. A másik leghasznosabb adomány az élelmiszercsomag, de itt csak tartós élelmiszert készítsen össze a dobozba! Nem utolsó sorban fontosak a tisztálkodási, higiéniai eszközök, pl. intimbetét, nedves törlőkendő, tisztálkodó szerek, fogápolási eszközök stb.

  1. Fontos szem előtt tartani, hogy nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet, játékot stb. felajánlani, mert az elszállítási költség, a belefektetett energia is sokat számít.

Célszerű akkor adományozni, amikor több dolog összegyűlt, amit aztán egy vagy több csomagként át lehet adni a Szeretetszolgálatnak.

Ha van Önnek olyan adománya, melyet fel tudna ajánlani rászoruló családok részére, keressen minket bizalommal! Adomány felajánlását köszönettel fogadjuk, és eljuttatjuk a szükségben lévőkhöz, melyet fényképpel dokumentálunk.