Folyamatos a munka rehabilitációs foglalkoztatóban

Munkalehetőséggel is támogatja a betegséggel küszködő embereket a Pünkösdi Cigánymisszió. A szervezet által működtetett rehabilitációs foglalkoztatóban 2022. februárjában indult meg a munka.

Kelet-Magyarország egyetlen egyházi fenntartású rehabilitációs foglalkoztatója működik Újkígyóson, ahol megváltozott munkaképességűek számára biztosítanak lehetőséget, hogy be tudjanak illeszkedni a munka világába. 

A foglalkoztatóra azért is nagy szükség van, mert a tapasztalatok szerint egyre több embernek kell szembenézni olyan betegségekből adódó problémákkal, amelyek lehetetlenné teszik számukra az elhelyezkedést. 

Rehabilitáció
Rehabilitáció

A nyílt munkaerőpiac álláskeresői mellett a Béthel Alapítvánnyal való együttműködésnek köszönhetően munkát tudnak biztosítani több olyan személynek is, akik az egészségi állapotuk miatt ezidáig nem tudnak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon. 

Az MPE OCM telephelyén a megváltozott munkaképességű személyek könnyű fizikai betanított munkakörben tudnak dolgozni, ami sokaknak nyújt lehetőséget a mélyszegénységből való kilábaláshoz. 

Újkígyóson a négyórás munkaidő mellett arra is lehetőség nyílik, hogy a dolgozók hat órában végezzenek feladatokat, amelyeket a foglalkoztató vezetői igyekeznek mindenkinek a képességéhez mérten kiosztani.

Rehabilitáció
Rehabilitáció
Rehabilitációs foglalkoztató 1
Rehabilitációs foglalkoztató 2
Rehabilitációs foglalkoztató 3
Rehabilitációs foglalkoztató 4
Rehabilitációs foglalkoztató 5
Rehabilitációs foglalkoztató 6
Rehabilitációs foglalkoztató 7