Cigány Módszertani és Kutató Központ
CIMOK

CIMOK

2012. február óta működő tudományos központ egyházi missziós tevékenységre alapszik, célcsoportja a cigány társadalom. Magyarországon ilyen tekintetben egyedülállónak számító Cigány Módszertani és Kutató Központ (CIMOK) munkája olyan tartalmat, döntéseket, új működési formákat hoz, amelyek hozzásegítik a szakmai fórumokat ahhoz, hogy hatékonyan, minden eszközt megragadva segítsék a cigányokat a felzárkózásban, a kibontakozásban, hogy emberi méltóságukat megfelelő színvonalon megélhessék, és hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak. Kutatási tevékenysége szinergiára törekvő integrációs szemléletet képvisel, pasztorálpszichológiai ismereteket is figyelembe véve.

A CIMOK útjára indított egy szociológiai kutató munkát az országban, „Keresztény cigány közösségek szociológiája” címmel, amely azt vizsgálja, hogyan változtatta meg az életét az Evangélium a megtért, gyülekezetbe került romáknak. 150 településen, 185 gyülekezet került a kutatásba, amelyek összesen 8500 taggal rendelkeznek, ebből 6500 személy roma tag. Ezekkel a személyekkel a CIMOK folyamatosan tartja a kapcsolatot.
A kutatás kapcsán létre jött egy olyan cigány emberekből álló kérdezőbiztosi hálózat, amely a továbbiakban is biztosítja a pontos őszinte és hiteles válaszokat a saját vagy más szervezet által megrendelt kutatásokhoz.

Erasmus-Program-Verpeleten-1536x1021
miazirgalom20160210_01

Kapcsolat, elérhetőség

Cigány Módszertani és Kutató Központ

Igazgató: Surman László
Székhely: 5630 Békés, Verseny u. 7.
Levelezési cím: 5631 Békés, Pf.: 61.
Telefon: +36/70/394-8682
Weboldal: cimok.hu