PEPITA Adományközpont

Adományközpont a rászorulókért

Évek óta aktív szerepe van a rászorulók megsegítésében a Pepita  adományközpontnak. A Békésen található üzletben a Szeretetszolgálat számára beérkezett adományok rendszerezése, értékesítése folyik, az így befolyt összegből pedig a szükségben szenvedő családok részesülnek.

Az adománybolt ötlete több évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársaiban. A központ azóta is fontos  szerepet játszik a hatékony segítségnyújtásban. A Pepitát ma már nem csupán Békésen ismerik, hiszen rendszeresen érkeznek adományok az ország minden pontjáról, a ruhákon kívül számtalan háztartási eszköz, lakberendezési tárgy vagy éppen játék is szerepel a bolt kínálatában.

A közelmúltban a központ munkatársai egy újszerű kezdeményezéssel, a Pepita futással is előrukkoltak, amelynek már az első alkalommal is nagy sikere volt. A családi nappal  egybekötött futóversenynek kiemelt célja, hogy a Szeretetszolgálat munkatársai ilyen formában is közelebb kerüljenek a rászorulókhoz, megismerjék problémáikat, igényeiket.

Az üzlet Békésen, a Táncsics Mihály utca 1. szám alatt található.

Pepita központ