Sikeres pályázatok a nemes célokért

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió számára 2001-ben adódott az a lehetőség, hogy a munkaügyi központon keresztül saját munkatársakkal vágjanak bele a pályázatírásba, amelynek hamarosan komoly sikerei lettek az intézmény életében. A projektmenedzsment az elmúlt évek során komoly fejlődésen ment keresztül, a misszió minden lehetőséget megragad, hogy sikeresen pályázzon feladataik megvalósításához.

A jelenleg négy fővel működő osztály munkájának köszönhetően a hazai, és uniós és nemzetközi lehetőségek bevonása mellett ma már külföldi szervezetek is segítik az országos cigánymisszió munkáját. A misszió és a Miskolci Egyetem között kötött stratégiai kapcsolat a
pályázatírásra is kiterjed, vannak programok, amelyeket több ország egyetemével közösen fognak megvalósítani. A projektek a tevékenységek széles skáláját fedik le, éppen ezért fontos, hogy az osztály munkatársai összhangban tudjanak dolgozni az ágazati szakemberekkel. A számtalan sikeres pályázat között az elmúlt időszakban egyaránt szerepelt a képzésekre, gyermektáborok szervezésére, templomépítésre, FeTe program megvalósítására irányuló éppúgy, mint olyan, ami az épületek energetikai korszerűsítését, vagy éppen az új konyha kialakítását célozta meg.

Projektigazgatóság 1