ciganyoktudnakdolgozni_01

„Sokan lehetetlen küldetésnek emlegetik ezt a területet. De a munkánk által szerzett tapasztalatok és eredmények bizonyítják, hogy a cigányok tudnak és akarnak dolgozni” – hangsúlyozta Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője a békési Munkaadók Fórumán, 2014. szeptember 25-én.

Békés város Önkormányzata, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a Reményhír Alapítvány, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet nevében köszöntötték a már negyedik alkalommal megrendezésre került Munkaadók Fórumán megjelenteket. A „Remény – Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt, a társadalmi megújulás operatív program kereteiben nyert Uniós támogatást. A projekt Békés város Önkormányzata, az MPE OCM, a Reményhír Alapítvány és a Türr István Képző és Kutató Intézet együttműködése és közös gondolkodása nyomán jött létre. A program célja a békési szegregátumban élők segítése a különböző társadalmi rétegek egymáshoz való közelítése.

Köszöntőjében Izsó Gábor, Békés város polgármestere beszélt arról, hogy bár a projekt még tart, de már látni eredményeket, előrehaladást. A városvezető maga is megélt pozitív tapasztalatokat. Hangsúlyozta, hogy él és működik a telepprogram. Ez is bizonyítja, hogy komoly szakmai háttér áll a program mögött. Beszédében arra bíztatta a helyi vállalkozásokat, hogy bátran nyissanak a mentortálak irányába, mert a munkalehetőség által sikeresebb emberek, sikeresebb családok és általuk a városunk is gazdagabb és sikeresebb lesz.

Durkó Albert, az MPE OCM misszióvezetője tapasztalatairól beszélve elmondta: „Sokan lehetetlen küldetésnek emlegetik ezt a területet. De a munkánk által szerzett tapasztalatok és eredmények bizonyítják, hogy a cigányok tudnak és akarnak dolgozni.” A misszióvezető határozott meglátása, hogy a magyar gazdaság kitörési pontja a cigányság. Őket kell képezni, mobilizálni és a munkavilágába integrálni. Ez úttörő munka melyre közösen vállalkoztunk. A telepprogram jó lehetőség arra, hogy a cigány emberek a programon keresztül beilleszkedjenek, és felkészüljenek a munkavállalásra. Durkó Albert reményei szerint, a későbbiekben a társadalom minden rétegében lesznek cigány munkavállalók. S mint lelkész, bibliai gondolattal fejezte be: „amit akartok, hogy veletek cselekedjenek, ti is azt cselekedjétek…”

Borbélyné Cora Ilona, a projekt szakmai vezetője ismertette a projekt aktuális történéseit. Bemutatta a programokat, hangsúlyozva, hogy a program a híd szerepét kívánja betölteni. A program a szegregátumban, mélyszegénységben és hátrányos helyzetben élők számára kíván segítséget nyújtani. Az ő társadalmi felzárkózásuk és integrációjuk mindenki számára fontos kell, hogy legyen. A szakmai vezető fontos elemként nevezte meg a foglalkoztathatóság elérését, a szocializációs képesség erősítését, a célcsoport saját erőforrásainak felismerését, annak mozgósítását, majd zárásként kitért az esélyegyenlőség javításának fontosságára.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »