Az MPE OCM Segítő Szolgálat békési telephelye kirándulásokat szervezett a Nappali Ellátásban részesülőknek május hónapban. Az első kirándulás alkalmával, május 3-án a fő úticél a helyi Ortodox Templom és a mellette álló Pálinka Múzeum volt, mely múzeum hajdan Zsinagóga volt.

A műemlék jellegű ortodox templomban a vallás kultúráját, emléktárgyait ismerhették meg a látogatók Csumpilla Demeterné, Emi néni ismertetőjéből.

A Pálinka Múzeumban az épület múltjába és a világhírű békési pálinka gyártásába nyertek betekintést az idősek. A hangulatos kirándulást egy rövid séta zárta a Ligetben.

A Nappali Ellátás gondozottai május 25-én folytatták Békés műemlék jellegű templomainak felkeresését. Először a római katolikus templomban tettünk látogatást, ahol Nagy József atya ismertetett meg bennünket a templom múltjával, jelenével. Majd egy rövid sétával egybekötve felkerestük a református templomot. Nagyon tetszett időseinknek a katolikus templom díszessége, a református templom egyszerűsége, monumentálisága.

A kirándulást a Békési Galériában folytatták, ahol Csuta György festőművész „60 év, 60 kép” című kiállítását nézték meg. A kirándulók fagyizással fejezték be túrájukat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Csumpilla Demeterné, Emi néninek, hogy 93 évesen készségesen fogadott bennünket, és Isten áldását kívánjuk az életére. Valamint köszönjük Nagy József atya kedvességét, és a Békési Galéria szívességét, mert általuk élményekhez juthattak ellátottaink.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
20210726_084803
A szív ereje

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA kérés érkezett, miszerint egy környékbeli férfi egészségromlása miatt állás és lakhatásiproblémával küzd.Szervezés és az összefogás eredményei:Egy helybéli lakos azonnali segítséggel ajánlott fel állást, majd a

Elolvasom »
20210726_084803
A célunk, segíteni!

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA beérkező kérelmek körültekintő feldolgozása után, néhány esetben családlátogatással egybekötve is kerülhetnek teljesítésre a kérések. A családok meglátogatása bizalmi alapon történik,

Elolvasom »