logo

Sokan hallottuk már azt a kifejezést, hogy a szükség találékonnyá teszi az embert. Ez valóban így van, és bizony így történt ez ezúttal is, amikor a csoportalkalom megtartása volt a tét, a hideg időjárás miatt.

Az MPE OCM mezőberényi házi csoportjában beköszöntött a téli időszámítás egyik kellemetlen hozadéka, legalábbis ami a hideget és a fűtési gondok megoldásának a problematikáját illeti. A helyi Cigány Közösségi Ház ad helyszínt a csoportnak, ahol egy kicsi helységben búbos kemence mellett beszélgettünk.

Kicsi helyen, de annál családiasabb hangulatban beszélgettünk arról, hogy hogyan kell egészséges bibliai alapokon értelmezni azokat az eseményeket, amelyeknek az emberek között hagyománya van. Ezeket a kulturális szokásokat, ha Isten igéjén keresztül megvizsgáljuk, számos helytelen, túl reagált, esetenként számos megnyilvánulással találkozunk, melyeket a Szentírás bölcsen és korrekt módon helyre rak bennünk. Építő jellegű interaktív beszélgetésünk volt ezúttal is Mezőberényben.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-zakanyszek-20211027
Jó helyen, jó időben

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Zákányszéki SZERETETPONTJA megoldja! Egy idős néni felkereste a zákányszéki kirendeltséget ezzel a kéréssel: “Segítséget szeretnék kérni, sajnos egyedül élek

Elolvasom »