elsoferfiklub_03

A „Remény-híd”- Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című pályázat Közéleti klubjának eredményeként létrejött Férfi klub megtartotta első összejövetelét a Csillagpont épületében február 2-án.

„ A szeretet ragályos” – talán ez volt az a mondat, mely leginkább megmaradt számomra abból a közvetlen hangú, baráti beszélgetésből, melyen részt vehettem nyolc meglett, sok mindent megélt cigányember társaságában. Az előbb idézett gondolat Farkas Józseftől származik, akivel nemrég találkozhattunk a legutóbbi Közéleti klubon. A vele való találkozás adta az apropóját a most alakult Férfi Klub első alkalmának, amelynek összefogója Surman László, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezető-presbitere.

Mint tudjuk, József sok-sok év után érkezett haza Kanadából, így nem csoda, hogy 30-40 éve nem látott fiatal kori barátai milyen kitörő örömmel és meleg szeretettel fogadták őt. Ölelések, hátba veregetés és persze jóízű nevetés jellemezte a kezdeti perceket. Majd ezután mintegy két órán keresztül folyt az olykor nagyon vidám, de sokszor nagy mélységeket érintő, őszinte beszélgetés.  Természetesen szóba kerültek a régmúlt eseményei, felidéződtek a rokonok, a régi barátok, akik közül bizony már jó néhányan nincsenek közöttünk.   Mintha valami felsőbb erő lett volna itt jelen, mely arra ösztönözte a beszélgetés részt vevőit, hogy őszintén megnyíljanak, elmondják életük meghatározó eseményeit, küzdelmeit, megtérésük történetét, s hangot adjanak akár kétségeiknek is. Az óceán túlpartjáról érkezett vendég pedig készséggel válaszolt minden kérdésre, melyek nem csupán tényszerű válaszok voltak, hanem hitben megerősítő, felfelé mutató, reménységünket tápláló gondolatok.

Az összejövetel imádsággal zárult, végezetül pedig Surman László arra invitált mindenkit, hogy egy hét múlva újra találkozzanak, de ennél nagyobb számban. Mindenki hozzon magával egy-egy barátot, ismerőst. Reményeink szerint hosszú ideig, s továbbra is mindannyiunk épülésére fog működni a most lére jött Férfi Klub.

Szeverényi Barnabás

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »