allasfoglalas-20210429

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőségének állásfoglalása az egyházi összejövetelek és házicsoportok működési rendjéről.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetősége, figyelembe véve Magyarország Kormányának döntéseit, valamint az MPE Egyháztanács és annak testvéregyházakkal való egyeztetését, a következő állásfoglalást teszi.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió gyülekezetei és házicsoportjai 2021. május 2-tól, ismét megtarthatják gyülekezeti és házicsoport alkalmaikat, figyelembe véve azokat a szabályokat, amelyek az új koronavírus terjedését igyekeznek megfékezni.

  1. A gyülekezeti összejöveteleken az 1,5 méter szociális távolság megtartása.
  2. Kérjük, hogy mindenki szabályszerűen használjon maszkot. Az igehirdető csak az igehirdetés alatt vegye le, ezt befejezően ismét használja a maszkot.
  3. Kérjük, hogy az istentiszteleti alkalmak (dicsőítést is beleértve) egyelőre ne legyenek hosszabbak egy óránál.
  4. A gyülekezet előterében kerüljön kihelyezésre kézfertőtlenítő, amelyet mindenkinek kötelező használni! Ennek megtartása érdekében a gyülekezetek presbitériumai jelöljenek ki egy felelős személyt, aki a beléptetésnél ezt elősegíti!
  5. Kérjük továbbra is, hogy üdvözléskor mellőzzék a kézfogást, ölelést.
  6. Az épületek szellőztetése – ablak nyitása mellett – lehetőség szerint legyen folyamatos.
  7. Fokozottan kérjük, hogy a gyülekezetek vendégszolgálókat ne hívjanak, vendégszolgálatot ne vállaljanak!
  8. Kérjük, hogy akik megfázásos tüneteket produkálnak – a saját és társaik védelmében – ne látogassák a gyülekezetet!

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőségének kérése, hogy a gyülekezetek a továbbiakban is használják az online felületeket, ahogy azt az eddigiekben is hatékonyan tették.

Békés, 2021. április 29.

Durkó Albert
MPE OCM misszióvezető

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »