allasfoglalas-20201104

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőségének 2020. november 4-én tett állásfoglalása az egyházi összejövetelek és házicsoportok működési rendjéről.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri Magyarország Kormányának döntéseit, valamint az operatív törzs által megtartott tájékoztató fórumot.

Mint az ismeretes, 2020. november 3-án Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy hazánkban ismét hatályba lép a rendkívüli jogrend. Mindezzel kapcsolatosan a meghozott döntések részletei a 2020. november 4-én megjelent Magyar Közlönyben olvashatóak.

A COVID-19 járvány kifejezetten veszélyezteti a 60 évnél idősebb embereket, valamint a krónikus alapbetegségben szenvedőket (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek, krónikus légúti betegségek, rosszindulatú daganatos betegségek), legyengült immunrendszerrel rendelkezőket.

Mindezek ismeretében a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetősége az alábbi állásfoglalást teszi közzé:

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek és házicsoportok, a rendkívüli jogrend hatályának ideje alatt, csak akkor tartsanak közösségi alkalmat, amennyiben a gyülekezet vezetősége – a gyülekezőhely fizikai adottságait is figyelembe véve – garantálni tudja a védekezéssel kapcsolatosan hozott alábbi intézkedések megtartását és betartatását:

  • 1,5 m szociális távolság megtartása;
  • a közösségi tér szellőztetése;
  • az orrot és szájat eltakaró szájmaszk folyamatos használata az istentiszteleti alkalom alatt is (az igehirdető az igehirdetés ideje alatt leveheti a maszkot);
  • kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőség biztosítása.

Amennyiben a gyülekezet vezetői ezeket nem tudják garantálni, abban az esetben térjenek át az online istentiszteleti alkalmak megtartására!

A személyes felelősségvállalás, önmagunk és egymás védelmében, most mindinkább felértékelődik. Törekedjünk egymás biztonságának, egészségének megóvására!

Békés, 2020. november 4.

Durkó Albert
MPE OCM misszióvezető

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések