299200544_3358483007703110_248555584153541395_n

Gyönyörűen, égészségben fejlődik Elizabet, az a kislány, aki egy Ukrajnából menekült család gyermekeként nemrégiben már Magyarországon látta meg a napvilágot. Az ő mosolya önmagában egy csoda, de ezt még fokozza a tény, hogy a misszió szolgálatának hatására a szülők hét gyermek, és hosszú együttélés után hivatalosan is összekötik az életüket.

Bár a szülők rengeteg nehézségen mentek át, amikor el kellett hagyniuk otthonukat, Isten kegyelméből mégis szépen fejlődik a baba, és hat testvére is biztonságban érzi magát, mivel megfelelő körülményeket igyekeznek biztosítani számukra a cigánymisszió munkatársai. A gyerekek rendszeresen részt vesznek a szervezet által indított hollisztikus segítőprogramon, és bár eleinte nem éppen a tanulás bizonyult a kedvenc foglalatosságuknak, de ma már gyakran kérdezgetik a szülőket: Mikor jön a tanító? Ottjártunkkor Elizabetet – akit a misszió kicsit saját babájának is érez – édesanyja karjaiban találtuk, mert az előző napi oltás élményei még dolgoztak benne, de nem kellett hozzá pár percnél több, hogy sikerüljön mosolyt csalni az arcára.  Az anyuka nagyon hálás azért a támogatásért, amit a szervezettől kapnak.

Nagy öröm számunkra, hogy ilyen gondoskodó emberek közé kerültünk, nem is tudom, mi lett volna velünk nélkülük. A testvérek jól megértik egymást, és bár eleinte nem volt könnyű rávenni őket a tanulásra, de mostanra sikerült, és várják a foglalkozásokat. Ők ukrán iskolába jártak, ezért nehéz volt a magyar nyelvet alkalmazniuk, annak ellenére, hogy én magyar lévén igyekeztem velük a saját nyelvemen beszélni hozzájuk. Kaptunk ruhát, ellátást, van szállásunk, és sok a segítő kéz körülöttünk, amiért Istennek és mindenkinek nagyon hálásak vagyunk. A gyerekek nyugodtak, mert sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat, mint odahaza. Egyelőre szeretnénk maradni, de ha vége van a háborúnak, úgy tervezzük, hogy hazatelepülünk” – árulta el terveit.

A család legtöbb tagja rendszeresen részt vesz a gyülekezeti alkalmakon, aminek mára kézzelfogható eredménye is lett, hiszen Isten a családfő szívét arra indította, hogy sok évnyi együttélés és hét gyermek után, hivatalosan is elvegye párját, szövetségre lépjenek egymással.

Szeretnénk összeházasodni, mert bár évek óta élünk együtt, de most döbbent rá, hogy ez így helyes, szeretnénk Isten áldását is magunkra venni a jövőben” – árulta el a fiatalasszony, akinek csillogó tekintete akkor sem tudta volna leplezni az örömét, ha ez szándékában állt volna.

A menekültek egy része otthon nem járt gyülekezetbe, sokan egy teljesen új és más értékrendet tapasztalhatnak meg a korábbi életükhöz viszonyítva. Feltétel nélküli szeretetet, elfogadást, kedvességet kapnak, a legalapvetőbb dolgokon át is Krisztust szeretnék nekik bemutatni a segítőik.

 „Változások indultak el a gyermeknevelésben való gondolkodásban is, egyre inkább igyekeznek betartani a szülők azokat az elveket, amelyeket a Biblia, és a szakemberek mondanak nekik.  A családok nagyobb része eljár a gyülekezeti alkalmakra, sokan különösen nagy áldásként élik meg, hogy olyan közegbe kerültek, ahol gyakorolhatják a hitüket„ – ezt már Berki Dorina, pszichológus teszi hozzá, aki gyermek és ifjúsági terapeautként vesz részt a Samaritan’s Purse Canada által támogatott programban, amiről a mindennapok apróbb és nagyobb csodái jelzik, hogy olyan fának bizonyult, ami valóban jó gyümölcsöket terem.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 4.
 • 2023. december 4. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »