A kevermesi Reményhír Közösségi Ház ünnepélyes átadásával egybekötött Békés megyei házi csoportok hálaadó napját tartottak július 27-én. Tizenkét településről közel száz vendég érkezett a hálaadó alkalomra.

Varga Mihály gyülekezetvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Durkó Albert misszióvezető bemutatta a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióját. A misszióvezető prédikációjában az áldozathozatal fontosságáról szólt, és arról, hogy a hetvenes években elindított közösségépítési folyamat Kevermesen most ért be. Ennek lenyomata a Reményhír Közösségi Ház. A misszióvezető kitért arra is, hogy milyen látványos a változás a cigány keresztény közösségek terén.

– Ma a Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek száma 93, és több mint 6000 tagot képviselnek. Nekem azt ígérte Isten, hogy 325 ezer cigány hívő lesz. Isten általuk, a megváltozott gondolkodású és életvitelű cigány embereken keresztül formálja a magyar társadalmat – hangsúlyozta Durkó Albert.

A kevermesi Reményhír Közösségi Ház tábláját Durkó Albert és Surman László, a Cigánymisszió egyik presbitere leplezte le, aki az esemény jelentőségét is méltatta.

– Isten testvéreket, csoportokat, gyülekezeteket adott nekünk, és ezért hálával tartozunk. Helyet biztosít az imához, gondoskodik rólunk – mondta.

A kevermesi gyülekezet tagjai minden érdeklődőt és a programon résztvevőt ebéddel is vendégül láttak. Később Szentesi Zoltán, presbiter hálaadónapi prédikációja következett.

A nap folyamán a dicsőítést a zákányszéki Péter Pál és csoportja vezette.

Néhány jelenlévőt a nap üzenetéről kérdeztünk. Csurár Lajos Újkígyósról úgy vélte, hogy ez a szép ünnepség a közös munkáról, az összefogásról és a szeretet elfogadásáról szól. Az eleki Balog Gyuláné annak a véleményének adott hangot, hogy Isten előtt nincsenek már magyarok vagy cigányok, csak hívők. A kevermesi ünnepségnek az az üzenete, hogy egy újabb hellyel lett gazdagabb a misszió, ahol szolgálni, tanulni lehet. Egymásért, egy közösségben élhetnek az emberek. A kevermesi Lakatos Tünde szerint Isten akarata, hogy szeretetben és békében, őt szolgálva éljünk. A közösséget jól fogja szolgálni a most átadott Reményhír Közösségi Ház.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések