bekesvarosertdij

Békésen született hívő keresztény családban, mely egész további életét meghatározta. Békés valóban egy békés város, ami annak köszönhető, hogy voltak emberek, akik kivitték az evangéliumot a telepre, és azokat a cigánygyerekeket, akik kint éltek a cigánytelepen – felkarolták.

Kitüntetettünknek volt egy látása ezzel kapcsolatban és nagyon komoly munkát végzett ezen a területen. Az, hogy Békés békés település, nincsenek etnikai villongások, többek között neki is köszönhető, de leginkább Istennek, aki felhasználta, és egy emberi eszköz volt a kezében. Mögötte olyan emberek vannak, akik egyébként sötétségben, szegénységben, kitaszítottságban élnének a segítsége nélkül. Nem csak azért érdemli meg a „Békés Városért” kitüntetést, mert felépített egy cigánymissziót és egy intézményfenntartó központot, ami egy keretet ad a hitének, hanem azért, mert Békésen azt lehet látni, hogy a romák jelentős részének nem nyolc általános iskolája van, hanem középfokú végzettsége, illetve többeknek felsőfokú végzettsége van.

1996-tól – megalakulása – óta vezetője a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának, s nyújt azóta is segítő kezet a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek.

Az eltelt 25 év alatt igyekezett széles körű lehetőségeket kínálni a sürgető szükségek megoldására. Irányítása alatt a Misszió ma már számos területen, szervezeten és intézményen keresztül nyújt szolgáltatásokat, így a szociális alapellátásban, az oktatásban és különböző missziós tevékenységekben.

A Misszió által alapított Reményhír Intézményfenntartó Központ 2012 óta működteti jelenleg három telephelyen Békésen a Reményhír Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolát. Azzal a szándékkal vette fenntartásába az intézményt, hogy segítse a tanulási és szociális hátrányokkal küzdő gyerekek felzárkózását, biztosítsa számukra a kulturált, kiegyensúlyozott környezetben való oktatást, nevelést. Meggyőződése, hogy az esélyek kiegyenlítődésének már az óvodában el kell kezdődnie ahhoz, hogy az esélyegyenlőség folyamatos és tartós maradjon. E célból végzett tevékenységének alappillére a reménység, melyet Istentől kapott, hirdetve, hogy utolsókból is lehetnek elsők.

A fenntartóváltás óta eltelt tíz évben a Békésen élő hátrányos helyzetű családok megtapasztalhatták, hogy az általa irányított intézmény felelősséget vállal az oda járó gyerekek óvodáztatásáért, iskoláztatásáért. Megértő figyelemmel, empátiával és hálával fordul az intézmény minden dolgozója felé. Országosan elismert és aktívan tevékeny szervezete, amely mai napig békési központtal működik, elősegíti a város országos, akár nemzetközi szintű ismertségét.

2015-ben Raoul Wallenberg-díjjal ismerték el tevékenységét, melyet a hátrányos helyzetben élők, diszkriminációt elszenvedők érdekében, az emberi és állampolgári jogok törvényben biztosított érvényesítésében kifejtett.

Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 76/2022. (III. 24.) számú határozatával Durkó Albert Zoltánnak Békés városban élő hátrányos helyzetű családok szociális, mentális és hitéleti megsegítése érdekében kifejtett tevékenységéért a BÉKÉS VÁROSÉRT kitüntetést adományozza.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »