279209851_666256394672710_6387780261949029420_n

Az 1.b osztályba ellátogatott a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány egyik szakembere Tarr Erzsébet, Babus néni és segítőtársa egy golden retriever kutya, Csipke.

A kutyus azonnal körbeszimatolt mindenkit, a gyerekek pedig rögtön meg is simogathatták őt! Az első találkozás egy érzékenyítő foglalkozás volt. A foglalkozás elején megtudhatták az elsősök, hogy hogyan is alkot a terápiás kutya és felvezetője egy párost. Beszélgettek a kutyatartás szépségeiről és a szabályairól. Ezt követően a segítőkutyák mindennapjairól, munkájáról. Végül megismerték a kutyához tartozó felszerelést is. Egy rövid bemutatón számot kaphattak arról, hogy milyen okos és mennyi mindent tudott már megtanulni Csipke. Ezután következett a foglalkozás, ahol minden feladatot örömmel teljesítettek a gyerekek is. Énekeltek is, számoltak is egy kicsit, sőt jutalomfalatot is adtak Csipkének. Mindenkinek sikerült megbarátkozni és megszeretgetni a kutyust. A gyerekeknek a foglalkozás egy élmény nyújtott és garantált volt a MOSOLY az arcokon!

Gyorsan eltelt az erre szánt idő, de reméljük, hogy szeptembertől havonta legalább két alkalommal tudnak találkozni tanulóink Csipkével és gazdájával Babus nénivel!

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »