belenyes_2015_01

Hálásak vagyunk Istennek, hogy találkozunk újabb és újabb közösségekkel, személyekkel, akik szívükön viselik a hátrányos helyzetű, köztük cigány gyermekek felé való missziós szolgálatot. Örömmel működünk együtt azokkal, akiknek hasonló elhívásuk, missziós célkitűzéseik vannak. Így került kapcsolatba az MPE Országos Cigánymisszió a romániai HANIELIM Keresztény Alapítvánnyal és annak vezetőivel Boros József lelkipásztorral és szociális munkás feleségével, Irénnel, akiknek kezdetektől fogva prioritása az evangélium és bibliai igazságok hirdetése és tanítása. A következőkben ők mutatják be nekünk röviden évtizedekre visszanyúló munkájukat…

Örökségünk

Ifjúsági és gyerekmissziót működtetünk gyülekezetekben, iskolákban és tábormisszióban. Szociális munkát és szolgálatot végzünk a szükségben levők, például a romák, árvák felé. Fontos számunkra az oktatásuk, szociális integrálásuk és főképp hitre jutásuk segítése.

A HANIELIM (jelentése: Kegyelemből van ELIM) alapítványt 2001-ben hoztuk létre, de missziónkat már a rendszerváltás után elkezdtük. Szüleink és nagyszüleink is missziómunkát végeztek, miközben imádkoztak értünk, hogy megismerjük az Urat és bekapcsolódjunk a szolgálatba. Életük, munkájuk mind példa és kihívás lett előttünk. Hirdették az evangéliumot, segítették a szükségben levőket és felkarolták az árvákat.

Először a fiatalok között szolgáltunk, majd, mint a baptista ifjúsági szervezet vezetői (titkár, elnök és lány-képviselő), szerveztünk és vezettünk helyi és országos ifjúsági konferenciákat, táborozásokat. Külföldön is képviseltük a fiatalokat, különböző rendezvényeken vettünk részt Angliában, Magyarországon, az USA-ban, Kanadában.

A szociális munkába is bekapcsolódtunk, a szükségben levők, az árvák és romák felé fordultunk. Felkaroltuk őket, segítettük életüket, és hangsúlyt fektettünk a lelki gondozásra, oktatásra, de leginkább a hitre jutásukat tartottuk fontosnak. Nagy áldás és csoda számunkra az örökbefogadott kis roma „hugicánk”, Rebeka. Örülünk, hogy nevelhettük, taníttathattuk, és hálásak vagyunk, hogy megtért.

Szolgálat 200 cigány gyermek felé

Csodáljuk, ahogy Isten a missziónkat interkulturálissá és felekezetközivé bontakoztatta ki, és szolgálhattunk baptista, pünkösdi, református, katolikus gyülekezetekben és missziókban is.

Jelenleg három területen munkálkodunk: szociális, oktatás és missziós területen.

Lelkesen végezzük a romamissziót, különösen a gyerekek között. Rendszeresen ápoljuk a családokkal kialakult kapcsolatokat, a gyereknevelés felelősségére és fontosságára tanítjuk a szülőket és gyülekezeteket a Belényesi mederben, Bondoraszón, Jánosfalván, Sonkolyoson.

A roma gyerekmissziót a gyülekezetekben kezdtük el, látva a nagy szükséget és lehetőséget, nyári táborozásokkal folytattuk, és az állami iskolákban is hittan órákon.

Jelenleg körülbelül 200 roma gyerek fele szolgálunk, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió támogatásával és mások alkalmi segítségével.

Árváinkkal is tartjuk a kapcsolatot, segítünk nekik munkát találni és lelkigondozzuk őket. 

Jelenleg gyülekezeti felelősségtől szabadon, evangéliumi szolgálatot is végzünk: igehirdetés, evangelizálás, bibliai alapú tanítás, lelki gondozás. Oda megyünk, ahová hívnak bennünket és látjuk a szükséget: magyar, román és roma gyülekezetekbe és missziókba, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában.

Gyermektáboroztatás

A tábormissziót 1990-től végezzük országos és helyi szervezésben. Sok gyerek és fiatal, többek között romák testi és lelki felüdülésük érdekében táboroztatunk. Az „álmunk” megvalósítása Isten vezetése és hittestvéreink segítsége által vált valóra. Így találtunk rá a Nyugati Kárpátok gyönyörű völgyében, érintetlen természetben, hegyi patak mentén, Bondoraszóra.

A Bondoraszói ELIM táborunk kiépítését és működtetését 1998-tól kezdtük el. Több, mint 7ooo gyereket, fiatalt fogadtunk 4o-5o-6o fős csoportokban, családi vagy baráti szervezésben.

Célunk, hogy találkozzanak Isten alkotásaival a természetben. De leginkább az fontos, hogy Jézus Krisztus evangéliumát hallják.

Egy idő elteltével a szükség törvényt bontott, és szociális táborrá vált Bondoraszó. Egyre többen jöttek, akik csak segítséggel vehettek részt keresztyén táborban. Erre is teremtettünk lehetőséget. A táborok alkalmával sokan fogadták el Jézus Krisztust személyes megváltójuknak, sokan megújultak, mások hívást, vezetést kaptak a szolgálatra, vagy éppen a házasságra.

Örülünk, hogy sokan segítettek minket ebben a misszióban: gyermekeink, szüleink és hittestvéreink. Ők felismerték ezt a nagy lehetőséget, a lelki munkát és áldást, amit kapunk e szolgálat, munka által. Kitartóan folytatjuk az imádkozást munkatársakért és partnerekért, hogy tovább tudjuk vinni e fontos missziót.

Idén, az MPE Országos Cigánymisszió támogatásával, körülbelül 200 roma gyermeket és fiatalt sikerül táboroztatni.

Boros József lelkipásztor, misszióvezető

és Boros Irénke szociális munkás, hitoktató tanárnő

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »