November 27-én, Eleken az MPE OCM házi csoport alkalmán a céltudatos hívő élet volt a téma. Miért fontos, hogy céltudatos életet éljünk? – hangzott el a kérdés a jelenlévők felé. Mindenki számára világossá válhatott a tanításból, hogy ne az érzelmeink viharában éljük életünket. Jézushoz hasonlóvá kell válnunk ezen a területen is. Miben legyünk céltudatosak? „Ezért tehát, testvéreim, igyekezzetek még jobban megerősíteni elhívatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani soha.” (II. Péter 1:10) Az elhívásban nem kell bajlódnunk azzal, ami nem a mi szolgálatunk! De a szolgálatban, amit Isten ránk, vagy közösségünkre bíz, azt felelősséggel teljesítenünk kell.

A céltudatos ima nem lehet vallásos fecsegés, mondta Antóni Ernő, missziós munkatárs, hanem eleven beszélgetés Istennel.

L. Gy.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »