Izgalommal és ismeretekkel telve érkeztek vizsgájukra a misszió által útjára indított Közösséget Átformáló Vezető Képzésben résztvevő gyülekezeti szolgálók, hogy számot adjanak tudásukról. Október 21-én három helyszínen – Hajdúhadházon, Nyírvasváriban és Kiskőrösön – vizsgáztak a képzés résztvevői.

A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a gyülekezeti szolgálók képzésére, hogy segítségükkel a megtért, újjászületett emberek sikeres keresztény életet élhessenek.

 „A misszió megalakulása óta kiemelt szerepet szán a képzéseknek, amelyek sokáig a Keresztény Népfőiskola keretein belül működtek. A Közösséget Átformáló Vezető Képzés nem csupán bibliaismereti anyagot nyújt a résztvevőknek, hanem számos olyan ismeretet, ami a gyülekezeti munkában és a magánéletben egyaránt szükséges egy vezetőnek, szolgálónak” – emelte ki Durkó Albert misszióvezető, aki hozzátette, hogy az ötéves képzési rendszerüknek köszönhetően mindenkinek további lehetősége is van az ismereteik bővítésére.

A képzés egyik résztvevője a huszonegy éves Lakatos Balog Arnold a Hajdúhadházi Tüzes Szívek Gyülekezet tagjaként fogja kamatoztatni megszerzett tudását.

Számomra nagyon hasznos, és áldással teli időszak volt a képzésen való részvétel, számottevő növekedést adott az Úr a szellemi életemben. Az elhangzott ismereteket a saját életembe is beépítem, ugyanakkor szolgálni is tudok általuk mások felé. Próbálok az emberek mellett lenni, hogy a jó magot elültetve ők is nagy fává növekedjenek” – fogalmazta meg tapasztalatait a fiatalember.

A misszió januártól már tíz helyszínen indít képzéseket, húsz oktatóval, akik szinte kivétel nélkül cigány emberek.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »