Az MPE OCM Segítő Szolgálat pécsi telephelye, ahogy a korábbi években is, 2013-ban is megrendeztük a gondozottjaink számára is a karácsonyi ünnepséget. Ezzel a rendezvénnyel is az volt a célunk, hogy az idősek kicsit kimozduljanak, találkozhassanak és az ünnep meghittségét csempésszük bele a szívükbe.

Ellátottjaink a korábbi években is kaptak ajándékot, így az idei év szervezésénél az egyik legnehezebb dolog az volt, hogy milyen ajándékot tudunk adni a számukra. Végül mindenki kapott egy kis csillag alakú üveg gyertyatartót, és a rendezvényen résztvevők kaptak bele gyertyát is. Szerkesztettünk számukra egy karácsonyi könyvjelzőt, és szaloncukrot is kapott mindenki.

Mivel időseink számára gond még a Pécsen belüli közlekedés is, ezért felajánlottuk, hogy aki igényli, elmegyünk érte és hazavisszük. A legtöbben éltek is ezzel a lehetőséggel. Másik nehézség a szállítás megszervezése volt, mert kevés személyi autóval rendelkeztünk, de végül sikerült ezt is megoldani. Több mint 60-an jelentkeztek, de az azt megelőző napokban sokan lemondták, így végül kb. 50-en vettek részt.

December 19-én délután került sor a rendezvényre. Az előkészületek elég sok időt és energiát vettek igénybe. De erőteljes volt a munkatársak közötti összefogás, így közös erővel sikerült megvalósítani. Voltak, akik a program előtt és után segítettek a helyszínen.

A díszítés speciális volt, mert a telephely vezetőnk ötletére egy felajánlott ezüstfenyőre rákerültek a gondozottak, a gondozók és az irodai dolgozók nevei fűzérszerűen. Egyik ellátottunk az alkalom után meg is csodálta a dekorációnkat.

A sütemények pedig házi készítésű mini sajtos rudak voltak, amit egyik társadalmi gondozónk és a szintén ezen a telephelyen étkeztetésben dolgozó kolléganő sütötték, mintegy 7 és fél kilogrammnyit. A hozzávalókat a munkatársak ajánlották fel: lisztet, sajtot, tejfölt stb. Teát a helyszínen segítettek főzni, továbbá ásványvizet ihattak a résztvevők. A műsor elején a gondozók közösen énekeltek az ellátottak számára, majd az idősek szavaltak, történeteket meséltek. A végén pedig meggyújtottunk gyertyákat és közösen énekeltünk.

A munkatársi Karácsonyt december 21-én, szombaton 11 órától tartottuk. Néhány dolgozó kivételével mindenki ott volt és jól érezte magát. A segítők a mindennapokban segítenek a rászorultakon, most viszont mi kaptunk, a vezetők, egymás és az Úr által.

Telephelyvezetőnk pár héttel korábban megkérte a csoportvezetőket, hogy minden kis csoport készüljön egy rövidebb műsorral. A komlóiak komolyabb hangvételben karácsonyi versekkel, a nagyharsányiak pedig vidám hangvételű történettel és roma dicsőítéssel készültek. A pécsi munkatársak is már-már közkedvelt dicsőítéseket énekeltünk.

Az egyik ellátott hozzátartozója köszönetet mondott a gondozóknak a gondozottak és hozzátartozóik nevében. A vezetőnk minden kistérségből spontán kihívott egy-egy régóta itt dolgozó gondozót és ők meséltek az itt töltött évekről.

A műsor után mindenki meg lett vendégelve finom, friss szendviccsel és még ízletesebb süteményekkel. Igazán örömteljes ünneplésben volt részünk.

Major Róbertné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »