feknykonfliktusok20150807_01

A legutóbbi FÉK klub a konfliktuskezelésről szólt. Minden nap keveredhetünk konfliktusba például a szüleinkkel, a testvéreinkkel, a barátainkkal; a skála nagyon széles. Ezek a helyzetek elkerülhetetlenek, az a fontos, hogy hogyan kezeljük a nézeteltéréseket. Egy rosszul kezelt konfliktus az ember egészéletére kihathat, és megronthatja a már meglévő, jól működő kapcsolatokat is. Egy játékos bemutatóval szemléltettük, hogy négyféle típust létezik, ahogyan az ember kezeli a nehéz szituációkat: „én nyerek, te vesztesz típus”; „visszahúzódó típus”; „kiegyező típus”; „beolvadó típus”. Mindenki elhelyezhette magát valamelyik kategóriában, de a végén megbeszéltük, hogy egyik típus sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mert mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy meg kell tanulnunk közös nevezőre jutni ezekben a nehéz helyzetekben.

Kis István

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »