Az MPE OCM Segítőszolgálata minden telephelyének célja, hogy a szociális intézmények vezetői szorosan együttműködve, team-munkában végezzék a tevékenységüket a lakosság szolgálatában. Ennek a célnak az elérését segíti a TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0008 számú, A „Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója Segítő Szolgálat feladatellátásának fejlesztése” című projekt keretén belül megrendezett Intézményi Kerekasztal beszélgetés is. Hencidai telephelyünk három alkalommal, három különböző településen, Gáborjánban, Mezőpeterden és Hencidán valósította meg a szakmai diskurzust. Miután Szűcs Lajos, telephelyvezető beszámolt a Segítő Szolgálat működésének alapelveiről, megjelöltek 5 témakört a diskurzus tárgyául. Hátrányos helyzetűek a településen, az egészségügyi és szociális szolgáltatáshoz való hozzáférés, az oktatás, a közbiztonság kérdése, és a kulturális és közművelődési szolgáltatásokhoz való hozzáférés. A szakemberek beszámolója szerint a gyermekorvosi ellátás és oktatás, a település kis létszámára való tekintettel, nehezen hozzáférhető, ugyanakkor ez hozzásegíti a védőnőket és a pedagógusokat ahhoz is, hogy behatóan megismerhessék a családok, gyermekek életkörülményeit. Ezáltal hatékonyabban tudnak segíteni, problémát megoldani. A gáborjáni idősek szükségletét tekintve, Szűcs Lajos együttműködést ajánlott a Hencidai Idősek Klubjával.

Reméljük, hogy az efféle szakmai diskurzusok rendszeresítése hozzájárul az intézmények aktív diskurzusához, egymás munkájának segítéséhez.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »