ugydontottem_06

Rendhagyó könyvbemutatóra került sor szeptember 25-én, az MPE OCM békési székházában. Dr. Diane B. Collard, a szerző, személyesen mutatta be „Úgy döntöttem, megbocsátok… fiam gyilkosának” című könyvét. Az eddig 15 nyelvre lefordított mű most magyar nyelven is megjelent a Harmat Kiadó jóvoltából. A békési rendezvény házigazdája Durkó Albert, a Magyar Országos Cigánymisszió misszióvezetője köszöntötte a megjelent érdeklődőket, az eseményt pedig H. Kovács Judit vezette. 

Mélyen megérintette az esti alkalomra összegyűlt hallgatóságot, ahogyan a könyvszerző édesanya fia 22 évvel ezelőtti meggyilkolásáról beszélt. „Miért hagyta Isten, hogy ez megtörténjen?” „Csakugyan azt várja tőlem, hogy megbocsássak?” „Hogyan lehet megbocsátani annak, aki ilyen szörnyűséget követ el?” „Talán nincs joga a szülőnek ahhoz, hogy gyűlölje gyermeke gyilkosát?” „Nem a bosszúvágy a legtermészetesebb reakció?” Ezen kínzó kérdéseken keresztül vezetve nyerhettünk bepillantást abba a folyamatba, amíg a szerző a szívet tépő fájdalomtól, gyásztól eljutott ahhoz az isteni békességhez, nyugalomhoz, mely betöltötte az egész életét.

Mindannyian kapunk sebeket, hordozunk fájdalmat vagy követtek el velünk szemben olyan bűnt, ami a mi szemszögünkből nézve megbocsáthatatlannak tűnik. Viszont tudatában kell lennünk annak, hogy a megbocsátás szellemi, lelki, sőt testi egészségünk egyaránt elengedhetetlen feltétele. Maga a megbocsátás az esetek többségében egy folyamat, olyan út, amin csak Isten segítségével tudunk végig menni.

Személyes vallomást hallgathattak végig a könyvbemutatón résztvevők, első kézből származó tapasztalatokat. Olyan Istentől származó megoldást tehettek magukévá, amelyek kivezethetnek a sérelmek, megtorlás, elégtétel-keresés zárt világából a megbocsátás szabadságába. Isten az akármilyen tragédia következtében összetört életünket meg tudja gyógyítani. Feltéve, ha ki tudjuk mondani: „Úgy döntöttem, megbocsátok…”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »