Ebben az évben is különösen hálás vagyok a szolgálat kegyelméért. Hálás vagyok a munkatársak, a szolgálók kitartásáért, szeretetéért. Aki megosztja magát másokkal, aki szolgál a rászoruló felé, azt Isten különleges gondoskodással veszi körül, s igazi, értékálló, mennyei jutalmat ígér neki. Az alábbi gondolatokkal kívánok nagyon boldog és áldott ünnepeket és egy igazán eredményes újévet minden kedves olvasónknak!

Karácsony. Csillogó szemek, fénybe öltözött település, lakás, bevásárlás, készülődés, várakozás. De az emberi szívben elrejtett fájdalmat, magányt nem oldja semmilyen ünneplés, semmilyen ajándék. A hosszú évek alatt felgyülemlett, megoldatlan problémák, beteggé teszik a szívet, meg a testet is. Az ünnep fényénél bizony sokan élnek sötétségben, reménytelenségben. Mások elől elrejthetjük bensőnket, mutathatunk szépet kívülre, de Isten látja szívünk állapotát.

Ha pedig a földre néz, csak nyomort, sötétséget és reménytelenséget lát, s végül teljes sötétségben találja magát.  (Ézsaiás 8:22-23)
De nem lesz mindig sötétség ott, ahol most nyomorúság van! Mert a nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát! A halál árnyékának országában lakókra hirtelen fény ragyog. (Ézsaiás 9:1-2)
Én várom az Örökkévalót,… és benne reménykedem.” (Ézsaiás 8:17)

Az ember a problémáit csak halmozza, esetleg tüneti kezeléssel tompítja, kozmetikázza, megoldása azonban nincs a sötétségre, reménytelenségre, nyomorra. A pénz, a csillogás, a hatalom, az emberi kapcsolatok enyhülést hoznak, de a problémák gyökere ott marad, ami nem más, mint az Istentől való elszakadt állapot. Isten letekint a földre, látja az emberek állapotát. Mivel azonban mindennél jobban szereti őket, a sötétséget fény ragyogja be és ebben a fényben elküldi az egyetlenét, a szeretet fiát, Jézus Krisztust, hogy Ő legyen a remény a reménytelenségben, Ő legyen a világosság a sötétségben, Ő legyen a Megtartó, a Szabadító, az Élet!

Karácsony nem a kis gyermekről szól, hanem Isten szeretetéről, az ember égető kérdéseinek a megoldásáról, magáról az életről. Karácsony minden ember szívébe fényt és reménységet hoz. Nem kell a sötétségben maradni, vége a reménytelenségnek, a belső nyomornak, mert eljött a Megváltó Jézus Krisztus, aki mindent újjá tesz, aki átvisz a halálból az életre.

Karácsony = Isten szeretetének kiáradása. Krisztus eljött a földre, a megoldás elérkezett. A döntés Isten részéről megszületett, élet a halál helyett, fény a sötétség helyett, bőség a nyomorúság helyett. Az egyik fél lépett. A döntés most az emberé, a döntés a miénk, elfogadjuk-e a felénk kinyújtott kezet, a megoldást, befogadjuk-e életünkbe Krisztust.

Nagyon áldott és boldog ünnepet kívánok és egy igazán eredményes újévet.

                                                                                                              Durkó Albert

                                                                                                              misszióvezető

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések