Április elején evangelizációs istentiszteletet tartott a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Kétegyházán, a Nagy Sándor utcai óvodában. Dicsőítéssel és igehirdetéssel a zákányszéki gyülekezet tagjai szolgáltak. Péter Pál, missziós munkatárs Bartimeus hitéről beszélt, amely teljes gyógyulást számára, és alapjaiban megváltoztatta az életét. Ma is lehetséges a gyógyulás a betegek életében, akik ilyen hittel kiáltanak Jézushoz.

A vak Bartimeus felismerte a gyógyulás lehetőségét. Testének egészséges részeit használta fel arra, hogy a Jézusban való hit által meggyógyulhasson beteg testrésze. A füle hallotta Jézus közeledtét, szája kiáltott hozzá, lábaival akarta elérni őt, kezeivel pedig igyekezett legyőzni az akadályokat, ugyanis többen meg akarták gátolni abban, hogy elérje Jézust. Bartimeus harcolt, és hite mindent legyőzött.

Miért van ma olyan sok beteg? Bizony azért, mert napjainkban kevés, vagy egyáltalán nincs hit az emberek többségében annak ellenére, hogy a bibliában ez szerepel: „minden lehetséges annak, aki hisz” (Márk 9: 23.). Ezek a szavak ma is érvényesek  mindenki számára.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »