Április elején evangelizációs istentiszteletet tartott a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Kétegyházán, a Nagy Sándor utcai óvodában. Dicsőítéssel és igehirdetéssel a zákányszéki gyülekezet tagjai szolgáltak. Péter Pál, missziós munkatárs Bartimeus hitéről beszélt, amely teljes gyógyulást számára, és alapjaiban megváltoztatta az életét. Ma is lehetséges a gyógyulás a betegek életében, akik ilyen hittel kiáltanak Jézushoz.

A vak Bartimeus felismerte a gyógyulás lehetőségét. Testének egészséges részeit használta fel arra, hogy a Jézusban való hit által meggyógyulhasson beteg testrésze. A füle hallotta Jézus közeledtét, szája kiáltott hozzá, lábaival akarta elérni őt, kezeivel pedig igyekezett legyőzni az akadályokat, ugyanis többen meg akarták gátolni abban, hogy elérje Jézust. Bartimeus harcolt, és hite mindent legyőzött.

Miért van ma olyan sok beteg? Bizony azért, mert napjainkban kevés, vagy egyáltalán nincs hit az emberek többségében annak ellenére, hogy a bibliában ez szerepel: „minden lehetséges annak, aki hisz” (Márk 9: 23.). Ezek a szavak ma is érvényesek  mindenki számára.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ssz-inarcs-czaganyi-csalad
Misszió – a szeretet nyelvén

A misszió szó először is a keresztény egyházak evangéliumot hirdető tevékenységére – annak különböző területeire – utal. Szélesebb értelemben küldetést, elhívatást – megbízást,

Elolvasom »