kevermes-evangelizacio-2014-01

Evangelizációt tartott Kevermesen július 18-án a Cigánymisszió. Meghívott előadó volt Péter Pál evangélista, az MPE OCM zákányszéki gyülekezetének lelkipásztora, aki Isten kegyelmét hirdette a jelenlévők számára. Az evangelizáción közel ötven fő vett részt.

Jónás története alapján megtudhattuk, hogy az engedetlenség milyen mélyre taszít, de azt is, hogy Isten keze ide is leér. Mindezt azért teszi, hogy ráébredjek engedetlenségemre, hogy tanuljak meg bízni az ő döntéseiben.

A lelkipásztor példaként említette Éli papot és annak engedetlenségét. Ugyanis

Éli főpap fiai nem Isten útjain jártak, bár papok voltak. Rosszul végezték munkájukat, haszonszerzésre használták azt. Apjuk nem fenyítette őket, hanem mindezt eltűrte. Isten akarata szerint el kellett volna távolítani őket a szolgálatukból, de ő nem tette meg. Az engedetlenség következménye pedig az lett, hogy Isten már nem szólt Élihez, hanem, keresett olyan embert, aki képes meghallani és megtenni, az ő akaratát.  A kis Sámuel volt az.

A Biblia szerint az engedetlenség bűn és a bűn fizetsége halál (Róm 6,23/a). Éli és fiai egy napon haltak meg.

Isten szól hozzánk is! Engedelmességgel vagy engedetlenséggel reagálunk az Ő szavaira?

Az evangelizáció alatt hallhatunk követendő példáról is, József engedelmességéről. Milyen áldásos lehet, ha valaki engedelmeskedik Istennek, mint például József tette. Ez az áldás kihat a családra, és az egész nemzetre is.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
20210726_084803
A szív ereje

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA kérés érkezett, miszerint egy környékbeli férfi egészségromlása miatt állás és lakhatásiproblémával küzd.Szervezés és az összefogás eredményei:Egy helybéli lakos azonnali segítséggel ajánlott fel állást, majd a

Elolvasom »
20210726_084803
A célunk, segíteni!

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA beérkező kérelmek körültekintő feldolgozása után, néhány esetben családlátogatással egybekötve is kerülhetnek teljesítésre a kérések. A családok meglátogatása bizalmi alapon történik,

Elolvasom »