A budapesti fasori evangélikus templom adott otthont a VIII. Protestáns Cigánymissziós Konferenciának, ahol több száz résztevő egy közösségben, dicsérettel és hálaadással fordult a béketeremtő Isten felé.

Baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi és református felekezetekből érkező résztvevőkkel telt meg május 13-án a fasori evangélikus templom épülete a VIII. Protestáns Cigánymissziós Konferenciára, amely ezúttal a Boldogok, akik békét teremtenek címet kapta. A program kiemelt szervezője a Cigány Módszertani és Kutató Központ volt.

A Remény Hangja nevű dicsőítő zenekar jelenlegi formájában első alkalommal lépett közönség elé, de egész napos magával ragadó szolgálatuk maradandó emléket hagyott a jelenlévőkben.

„Ilyen dicsőítés után nehéz megszólalni, mert az énekben sokkal több van, mint a szóban, nem véletlen, hogy a mennyben örökké szól a dicséret” – kezdte mondandóját Bakay Péter lelkipásztor, az evangélikus cigánymisszió vezetője, aki köszöntőjében kiemelte, hogy Isten szándéka, hogy boldogok legyünk, ez viszont úgy tud megvalósulni, ha a fiára hallgatunk, hozzá tartozunk.

A házigazda Budapest – Fasori Evangélikus Egyházközség nevében Aradi György parókus lelkész hangsúlyozta, hogy a szabadító Istennek különlegesen előkészített találkozója a mostani. 

Büszkék vagyunk rá, hogy az első cigánymissziós konferenciát is ebben a templomban rendezték meg, és most újra mi adhatunk otthont a rendezvénynek”- fogalmazott.  

Balog Zoltán református püspök kiemelte a Biblia különleges szerepét a protestáns hívek életében.

Azt szeretnénk továbbadni, ami számunkra a legfontosabb, ez pedig Isten igéje. Mostanában sokan leszólják ezt a könyvet, de mi tudjuk, hogy minden dicsőítő szó, isteni bölcsesség innen származik” – fogalmazta meg.

A Szentlélek erejéről is beszélt Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, aki örömmel fogadta el a meghívást. Mint mondta minden olyan eseményen szívesen vesz részt, ahol a cigányság felemelkedéséről van szó.

Nem mi vagyunk képesek arra, hogy a jót cselekedjük, hanem a bennünk élő Szentlélek. A mi feladatunk felismerni Istent a saját életünkben, és a másik emberben is ” – emelte ki.

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos véleménye szerint a világban jelenleg nem csupán fizikai, hanem egyfajta szellemi háború is zajlik, amelyben megkérdőjeleződnek a keresztény alapértékek.

„Nem lehet az igazságot, a világosságot óvatosan kezelni. Nem elegendő csak a templomokban a kereszténységünkért kiállni. Az alapértékek megvédése és gyakorlása minden egyes nap, minden pillanatban szükséges. A magyarországi cigányságságnak a kereszténységünk megtartásában elengedhetetlen szerepe van ” – derült ki a kormánybiztos beszédéből.  

Krisztus egy tökéletes kapcsolatra teremtett minket önmagával és egymással. Ahogy körbenézünk a világban, láthatjuk, hogy milyen nagy szükség van arra a béketeremtésre, amiről Jézus beszélt” – erről már Sztojka Szabina, református lelkipásztor igehirdetésében hallhattak a résztvevők.

Az esemény második felében Durkó Albert, a Pünkösdi Cigánymisszió vezetője beszélt az egységben rejlő erőről, és arról az ébredésről, amelyet Isten a cigányság körében tervez.

 „Isten a cigányokat különleges módon hívta el. Ő az, aki lebontja a válaszfalakat a cigányok, és a magyarok között, mindazoknál, akik eddig ellenségesen néztek a másikra és nem tudták befogadni egymást.  A mi egységünk Jézus Krisztusban van”- emelte ki a misszióvezető.

Gyógyulásokról, életváltozásokról, gyökeresen megváltozott emberi sorsokról szóltak azok a történetek, amelyeket a délutáni bizonyságtevők osztottak meg a jelenlévőkkel. A hagyományokhoz híven a következő cigánymissziós konferenciára egy év múlva kerül sor.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »