Házi csoport alkalomra került sor Körösnagyharsányban is augusztus 15-én. Énekléssel kezdődött az alkalom, majd tanítással folytatódott, amelynek végén lehetett kérdezni is, hozzászólni vagy kiegészíteni bármilyen gondolattal.

Horvát Béla, aki az Igét hirdette és magyarázta, az Apostolok Cselekedetei 6. fejezetből beszélt. Ebben a fejezetben azt láthatjuk, hogy Istvánt elfogják és vádolják a hitéért, amit az emberek előtt is bátran megvall. István azt mondta, ami az igazság, és nem azt, amit a nép hallani akart. Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tudta mindezt megtenni? Úgy, hogy Szent Szellemmel teljes volt, és mint olvashatjuk nem tudtak szembeszállni azzal a bölcsességgel, amivel beszélt. Ez a bölcsesség a Szent Szellemtől van, és nagyon fontos, hogy mi is beteljünk vele.

Három fontos szempont István életében, amelyet szükségszerű nekünk is alkalmazni: 1. Hitünk megvallása 2. Szent Szellemmel való betöltekezés 3. Ismeret szerzése (Biblia olvasása/tanulmányozása).

Legyünk mi is kitartóak a hitben, és valljuk meg bátran Jézust az emberek előtt, és ne azt mondjuk, amit hallani akarnak, hanem a teljes igazságot, amelyet a Szentírásból olvastunk.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »