logo

Vajon miért nem ismerik fel ma sokan Jézust? Annyira felismerhetetlen, vagy már nem hasonlít önmagára, vagy esetleg nem hiszik el, hogy valóban Őt látják? Ez csak néhány esetleges, kicsit kisarkított ok, de persze gyárthatnánk még belőlük néhányat. A lényeg azonban nem változik: ahogyan több, mint 2000 éve oly sokan nem ismerték fel Jézusban az Istent, úgy ma is száz-annyian elmennek mellette.

Az MPE OCM körösnagyharsányi házi csoportjának szeptember 20-ai alkalma arról szólt, hogy ahogyan Péter felismerte a Messiást, nekünk is lehetőségünk van erre. Amikor eldől bennünk, hogy közelebb kívánunk menni hozzá, csak alázatos szívvel lehet, nem úgy, mint egy okoskodó, kétkedő, rosszindulatú ember. Ha motivációnk nem letisztult, elmegy mellettünk az élet, szemeink viszont nem látják meg – hangzott el a 9 fős, vegyes összetételű csoportban.

Fontos kiemelni azt is, hogy sokan, az Őt valóban értő módon felismerő, talán már a hit útján járó emberek közül is vannak, akik nem akarnak vele szorosabb kapcsolatot. Megdöbbentő tény ez, de így van. Ezek az emberek „rájöttek” arra, hogy a valódi érték csak akkor bontakozhat ki igazán életükben, ha nem az önmaguk akarata szerinti életet élik, hanem teljesen alárendelik azt egy felsőbb, tiszta akaratnak. Ezt viszont már nem akarják. Sokan megállnak ezen a ponton és visszább lépnek pár lépést. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az igazán jó dolgoknak mindig ára van!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések