hercegdavid_kozeletiklub_10

A békési születésű tehetséges énekes, Herceg Dávid volt a Közéleti Klub vendége. A fiatal tehetség zenei pályájáról, családról, a karrierje kezdetéről, keresztény hitéletéről mesélt. Herceg Dávid arról is beszélt, honnan indult – hova jutott el, milyen céllal kitartással és emberi tartással valósította meg gyermekkori álmát.

A februári Közéleti Klub vendége a békési Herceg Dávid, a Herceg család legfiatalabb fiú gyermeke volt. Dávid nyolc testvérével nőtt fel Békésen, Herceg Béla és Szilágyi Rózsika gyermekeként. Támogató és egységes nagy családban növekedhetett. A családtagok mindig hittek Dávid tehetségében, fivérei kis kedvencként kezelték. Ő már korán eldöntötte milyen pályát választ, színész – énekes, vagy teológusként képzelte el jövőjét.

A gyermekkorról kifejezetten könnyen és gondatlanul mesélt az est folyamán, hisz boldog, kiegyensúlyozott gyermekorról számolt be, köszönve szüleinek, kik mindig dolgoztak gyermekeik jobb életkörülményeiért. A szülők által megteremtett összetartó családi kötelék ma is meghatározó a Herceg család, így Dávid életében is. Az általános iskolától az érettségiig Békésen folytatta tanulmányait. Majd szüleinek tett ígérete szerint, Budapesten teológus szakra jelentkezett. Édesanyja mélyen hívő asszony volt.

Eközben a zene már korán érdekelte. Komolyabban 5-6 éve foglalkozik az énekléssel, mikor Mezőberénybe került dolgozni, megismerkedett Burai Krisztiánnal (Kicsi Nyúl). Egy közös dalt énekeltek, majd útjuk elvált, hisz Krisztián zenész-énekes-producer lett Budapesten. Dávid pedig kisebb sikerekkel énekelt tovább helyi formációkban a környéken.

Majd Dávid is Budapestre került, teológián kezdett tanulni. Mint mondta: Nagyon kevés pénzzel, ám annál nagyobb hittel, érkezett a fővárosba. Budapesten baráti kapcsoltatott ápol több, ma már ismert énekessel. – Ők buzdítottak, hogy jelentkezzem a zenei tehetségkutatóba. Azt, hogy nem jutottam az élőadásba, nem fogtam fel tragédiaként, hisz az a pár perc éneklés a TV-ben elindított egy új lehetőséget számomra. Azt, hogy jól döntöttem-e, még nem tudom. Azt viszont érzem, hogy jól érzem magam ebben a szerepben- vallotta Dávid.

Herceg Dávid fontosnak tarja származását, büszkén éli meg cigányságát. – Nagy felelősség van rajtam, miként élek, hogy milyen példát adok tovább. Fontos számomra, hogy identitásomat, értékeinket megőrizve, hitemben élhessek tovább, a kereszténységemet megtartva szeretnék énekelni. Kardinális kérdés, hogy jól sáfárkodjam a tehetségemmel. Minden lehetséges annak, aki hisz! – vallja az ifjú tehetség.

A jövőjével kapcsolatban, a húszas éveiben járó énekes elmondta, hogy nincs megállás, lazítás! Dolgozik az új dalán, később pedig a hozzá köthető videoklipet forgatják, mert határidők vannak ma már az életében. Dávidnak ma, hogy mindez olajozottan működjön, külön szerződött kiadója és fellépésszervezője van. Dávid tudja, ezért nagyon sokat kell dolgoznia, ugyanakkor nem feledi honnan indult, mi a célja, jó példaként akar szolgálni szűk környezete, így Békés számára is, s vallja emberi tartással mindez elérhető mások számára is.

A Közéleti Klub a „Remény – Híd Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása” című projekt keretében valósult meg, hasonló alkalmak a jövőben is várhatók.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 24.
 • 2024. április 24. 09:00

  Esemény: PI -képzés Isten Királysága

  Helyszín: Verseny u. 7, Békés, Verseny u. 7, 5630 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 17:00

  Esemény: Eleki házi csoport (Elek, Sport tér 8.)

  Helyszín:


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Bibliatanulmányozás Egerszalókon

  Helyszín: Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerbakta

  Helyszín: Egerbakta, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírkáta

  Helyszín: Nyírkáta, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírmihálydi

  Helyszín: Nyírmihálydi, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Szeged

  Helyszín: Szeged, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpelét

  Helyszín: Verpelét, 3351 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolt

  Helyszín: Kompolt, Deák F. utca 2.


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Tarnabodon

  Helyszín: Tarnabod, Rákóczi u. 37.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések