Az MPE OCM Segítő Szolgálatának pécsi telephelyén az elmúlt évek szép hagyományait folytatva 2014-ben is több szeretetteljes, karácsonyi ünnepségen vehettek részt ellátottaink. Ünnepek táján tapasztaljuk, hogy időseink még inkább igénylik a közösséghez való tartozás érzését, az ünneplés együtt megélt felemelő élményét.

Szintén hagyomány nálunk, hogy munkatársaink is együtt ünnepelhetnek. Erre az alkalomra december 13-án Pécsett került sor. Várakozás teli örömmel érkezett ide minden pécsi és vidéki, főállású, társadalmi és irodai munkatárs. Az alkalom háziasszonya Kórász Lászlóné Rózsa, a pécsi telephely vezetője volt, aki néhány évértékelő mondat után szeretettel köszönte meg mindenki odaadó munkáját. Ezt követően a DR. OK dicsőítő csoport szolgálata következett, majd vezetőjük, Dr. Hajdú János ünnepi gondolatait hallgathattuk meg. Minden kistérségi csoport készült egy-egy kis műsorral, mellyel egymásnak kedveskedtek. A komlóiak gyertyákat is gyújtottak előadásuk során, a nagyharsányiak és a pécsiek gyönyörű éneklésükkel örvendeztettek meg minket. Még ajándékot is kapott mindenki, a nők rózsaszín, a férfiak pedig kék szaloncukrot tartalmazó praktikus üvegedénykéket. Hangulatos szeretetvendégséggel zárult az összejövetel.

A pécsi gondozottaknak december 16-án tartottuk meg a karácsonyi ünnepséget. Ez alkalommal a pécsi pünkösdi gyülekezet imaházában került sor erre az együttlétre. A munkatársak autóikkal mintegy harminc vendéget hoztak el ide. A telephely vezetője ünnepi gondolatokkal és imádsággal vezette be az alkalmat. Ezután versek, dalok következtek, melyeket szeretettel adtak elő gondozók és gondozottak egyaránt. A rendezvény kedves színfoltjaként a Magyar Pünkösdi Egyház Reménység gyülekezetének gyermekei hangszerjátékukkal örvendeztettek meg minket. Az idei ünnep kedves különlegessége volt, hogy a közös karácsonyfára a gondozottak küldtek be díszeket, melyeket a munkatársak névre szólóan címkéztek fel. Még azoknak a díszei is felkerültek a fára, akik nem tudtak eljönni. Ez jelképezte a közösségünkhöz való tartozásukat. Finomabbnál finomabb sütemények kerültek az asztalra, melynek nagy részét a gondozók sütötték, de néhány gondozott is megmutatta sütőtudományát. Igazi meglepetés volt, hogy az egyik ellátottunk mindenkit megvendégelt egy-egy friss franciakrémessel.

December 17-én a komlói kistérség első karácsonyi ünnepségére került sor. Az új csoportvezető nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igényes, jól szervezett rendezvényeken lehessenek együtt a gondozottak.  Erre az első alkalomra, melynek a komlói közösségek háza adott otthont, huszonegy vendég érkezett. Itt is Kórászné Rózsa szólt a jelenlévőkhöz, majd a gondozók mondták el ünnepi gondolataikat. Ezután kedves, bensőséges beszélgetéssel telt el az idő. A karácsonyi terítőkkel, szalvétákkal, mécsesekkel és szaloncukrokkal feldíszített asztalokra bejgli és üdítő is került. Egy kellemes hangulatú, csendes, szeretetteljes összejövetel emlékével térhetett haza mindenki, aki itt volt.

Nagyharsányban szintén hagyománya van a karácsonyi ünnepségeknek. A 2014-es esztendőben december 19-én ide látogattak el a legtöbben a pécsi telephely ellátottai közül, legalább hetvenen jöttek el. Köszönet illeti a környező települések önkormányzatait támogatásukért. Főként az volt nagy segítség, hogy két falubuszt is rendelkezésünkre bocsátottak. Néhány munkatárs saját autójával is besegített a fuvarozásba. A nagyharsányiak rendezvényeit különlegessé és egyedivé teszi, hogy ízletes, házias ételekkel kínálják a vendégeket. Ez alkalommal halászlé és vegyes pörkölt készült, mely elfogyasztása után jóféle forralt bor került az asztalra. Ezeknek a közös, családias étkezéseknek mindig is nagy varázsa volt. Ezért is szeretik nagyon ellátottaink ezt a részét az ünnepségnek.

Nem maradhattak el a köszöntések sem. Balogné Ibolya, csoportvezető, és a telephely vezetője, Kórászné Rózsa intézett kedves szavakat a hallgatósághoz. A dicsőítést vállaló Dr. Hajdú János is mondott néhány köszöntő szót. Ezután két gondozónk gyönyörű énekléssel kedveskedett időseinknek.

Természetesen a karácsony az ajándékozás ideje is. Ezúttal sem volt másként. Gondozottaink kis jelképes ajándékokat, könyvjelzőt, szaloncukrot és képeslapot kaptak.  

Ezek a rendezvények reményeink szerint szép élményt jelentenek, és nagy örömet okoznak időseknek és gondozóknak egyaránt. Hála legyen ezért az Úrnak!

Major Róbertné

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »