Az MPE OCM Segítő Szolgálatának pécsi telephelyén az elmúlt évek szép hagyományait folytatva 2014-ben is több szeretetteljes, karácsonyi ünnepségen vehettek részt ellátottaink. Ünnepek táján tapasztaljuk, hogy időseink még inkább igénylik a közösséghez való tartozás érzését, az ünneplés együtt megélt felemelő élményét.

Szintén hagyomány nálunk, hogy munkatársaink is együtt ünnepelhetnek. Erre az alkalomra december 13-án Pécsett került sor. Várakozás teli örömmel érkezett ide minden pécsi és vidéki, főállású, társadalmi és irodai munkatárs. Az alkalom háziasszonya Kórász Lászlóné Rózsa, a pécsi telephely vezetője volt, aki néhány évértékelő mondat után szeretettel köszönte meg mindenki odaadó munkáját. Ezt követően a DR. OK dicsőítő csoport szolgálata következett, majd vezetőjük, Dr. Hajdú János ünnepi gondolatait hallgathattuk meg. Minden kistérségi csoport készült egy-egy kis műsorral, mellyel egymásnak kedveskedtek. A komlóiak gyertyákat is gyújtottak előadásuk során, a nagyharsányiak és a pécsiek gyönyörű éneklésükkel örvendeztettek meg minket. Még ajándékot is kapott mindenki, a nők rózsaszín, a férfiak pedig kék szaloncukrot tartalmazó praktikus üvegedénykéket. Hangulatos szeretetvendégséggel zárult az összejövetel.

A pécsi gondozottaknak december 16-án tartottuk meg a karácsonyi ünnepséget. Ez alkalommal a pécsi pünkösdi gyülekezet imaházában került sor erre az együttlétre. A munkatársak autóikkal mintegy harminc vendéget hoztak el ide. A telephely vezetője ünnepi gondolatokkal és imádsággal vezette be az alkalmat. Ezután versek, dalok következtek, melyeket szeretettel adtak elő gondozók és gondozottak egyaránt. A rendezvény kedves színfoltjaként a Magyar Pünkösdi Egyház Reménység gyülekezetének gyermekei hangszerjátékukkal örvendeztettek meg minket. Az idei ünnep kedves különlegessége volt, hogy a közös karácsonyfára a gondozottak küldtek be díszeket, melyeket a munkatársak névre szólóan címkéztek fel. Még azoknak a díszei is felkerültek a fára, akik nem tudtak eljönni. Ez jelképezte a közösségünkhöz való tartozásukat. Finomabbnál finomabb sütemények kerültek az asztalra, melynek nagy részét a gondozók sütötték, de néhány gondozott is megmutatta sütőtudományát. Igazi meglepetés volt, hogy az egyik ellátottunk mindenkit megvendégelt egy-egy friss franciakrémessel.

December 17-én a komlói kistérség első karácsonyi ünnepségére került sor. Az új csoportvezető nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igényes, jól szervezett rendezvényeken lehessenek együtt a gondozottak.  Erre az első alkalomra, melynek a komlói közösségek háza adott otthont, huszonegy vendég érkezett. Itt is Kórászné Rózsa szólt a jelenlévőkhöz, majd a gondozók mondták el ünnepi gondolataikat. Ezután kedves, bensőséges beszélgetéssel telt el az idő. A karácsonyi terítőkkel, szalvétákkal, mécsesekkel és szaloncukrokkal feldíszített asztalokra bejgli és üdítő is került. Egy kellemes hangulatú, csendes, szeretetteljes összejövetel emlékével térhetett haza mindenki, aki itt volt.

Nagyharsányban szintén hagyománya van a karácsonyi ünnepségeknek. A 2014-es esztendőben december 19-én ide látogattak el a legtöbben a pécsi telephely ellátottai közül, legalább hetvenen jöttek el. Köszönet illeti a környező települések önkormányzatait támogatásukért. Főként az volt nagy segítség, hogy két falubuszt is rendelkezésünkre bocsátottak. Néhány munkatárs saját autójával is besegített a fuvarozásba. A nagyharsányiak rendezvényeit különlegessé és egyedivé teszi, hogy ízletes, házias ételekkel kínálják a vendégeket. Ez alkalommal halászlé és vegyes pörkölt készült, mely elfogyasztása után jóféle forralt bor került az asztalra. Ezeknek a közös, családias étkezéseknek mindig is nagy varázsa volt. Ezért is szeretik nagyon ellátottaink ezt a részét az ünnepségnek.

Nem maradhattak el a köszöntések sem. Balogné Ibolya, csoportvezető, és a telephely vezetője, Kórászné Rózsa intézett kedves szavakat a hallgatósághoz. A dicsőítést vállaló Dr. Hajdú János is mondott néhány köszöntő szót. Ezután két gondozónk gyönyörű énekléssel kedveskedett időseinknek.

Természetesen a karácsony az ajándékozás ideje is. Ezúttal sem volt másként. Gondozottaink kis jelképes ajándékokat, könyvjelzőt, szaloncukrot és képeslapot kaptak.  

Ezek a rendezvények reményeink szerint szép élményt jelentenek, és nagy örömet okoznak időseknek és gondozóknak egyaránt. Hála legyen ezért az Úrnak!

Major Róbertné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések