logo

Új helyen jöttünk össze január 18-án az MPE OCM mezőberényi házi csoportjában. Az új helyszín ellenére a hév és a lendület a régi. Közel tíz fő vett részt évnyitó alkalmunkon, ahol arról beszélgettünk, hogy mit szeretnénk elérni az új évben, illetve annak is az első részében.

Többen szeretnének bemerítkezni, hogy megtérésüket ily módon is megpecsételjék. Hangsúlyozott meglátásként hangzott el a Biblia végigolvasása is, amely alapvető és rendkívül fontos is.

A témánk ma a tervezés és az előrehaladás fontossága volt. Megkértem a tagokat, hogy erről személyre szabottan is gondolkodjanak, és próbálják azt konkrétan megfogalmazni. Seneca mondta egyszer: „semmilyen szél nem kedvez annak a hajónak, amelyik nem tudja, milyen kikötőbe tart.” Romaként van e tekintetben némi hátrányunk, miután azonban kereszténnyé váltunk, átértékelve a dolgokat, bizony rá kell jönnünk, hogy nem lehet fejlődni tervezés nélkül. E tekintetben is szemléletmód váltásra van szükség. Fontos tehát így gondolkodnunk. Interaktív, építő beszélgetésünk volt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések