Minden fiatalban él a tehetség

Újabb állomásához érkezett március 19-én az MPE OCM békési központjában az elsősorban fiatalok számára megrendezett Lélekben rendben című programsorozat, amelyen ezúttal Gyöngyösi Gyula a Belügyminisztérium gyermekügyi felzárkózási referense, a roma szakkollégiumok koordinátora és Rácz Tibor az MCC Roma Tehetség Program képzési koordinátora tartott előadást.

A Lélekben rendben szervezői minden hónapban neves szakemberek közreműködésével szerveznek előadásokat a fiatalokat érintő témákban. Az eddigiek során a többi között közéleti, egészségügyi, hitéleti témákat egyaránt meghallgattak az érdeklődő diákok, akiket Durkó Albert a Pünkösdi Cigánymisszió vezetője és Surman László hitéleti-missziós főigazgató köszöntött és biztatott arra, hogy bátran tegyék fel az őket érdeklő kérdéseket a meghívott előadóknak, majd ezt követően egy dicsőítő dalokból  álló csokrot hallgathattak meg a résztvevők.

Az interaktív program ezúttal az „Oktatási, foglalkoztatási esélyek, jó gyakorlatok és példaképek” címet kapta.  A diákok a személyiségük fejlődésével, tehetségük kibontakozásával, a továbbtanulással kapcsolatban gazdagodhattak új ismeretekkel, de tájékozódhattak a felzárkózási programok nyújtotta lehetőségekről is.

Gyöngyösi Gyula a „Felebarátodat mint önmagadat” címet adta az előadásának, amelyben kitért a kormány által elfogadott felzárkózási program részleteire, de hangsúlyozta az egyéni felelősségvállalás, helyes döntések meghozatalának szerepét is az életben.

A felzárkózási program egyik kiemelt célja a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok életesélyeinek növelése. A kérdés ugyanokkor az, hogy mit tehet valaki egyénileg a saját sorsáért. Sok állami intézkedés van, amellyel igyekeznek segíteni, de mit teszek én? Hogyan élek ezekkel a lehetőségekkel? Ha felnőttem és jó irányba van az életem, én hogy fogok segíteni másoknak?„ – fogalmazott az előadó. 

Rácz Tibor egy különleges hangulatú programmal, közös énekléssel érzékeltette, hogy mindenkiben ott él a tehetség, amelyet kellő odafigyeléssel ki lehet aknázni.

Az MCC program különböző támogatást nyújt a tehetséges fiataloknak, ilyen például a teljesítményarányos ösztöndíj, szálláslehetőség, ingyenes nyelvtanulás, külföldi és hazai tanulmányutak, táborok és még sok egyéb lehetőség. Szeretném kérni, hogy higgyetek magatokban, legyetek szorgalmasak és készüljetek a jövőre„– emelte ki a Roma Tehetségprogram koordinátora.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. július 23.
 • 2024. július 23. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. július 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. július 23. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. július 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. július 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. július 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. július 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések