szimfonia-hajduhadhaz-20210626_01

Óriási várakozással indultunk útnak június 26-án Hajdúhadházra, hogy részt vegyünk a „Mindenki szívében van egy dallam” című pályázat záró koncertjén.  A múlt évben a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság ezzel a felhívással hirdetett pályázatot a zenei oktatás népszerűsítésére hátrányos helyzetű településeken. A Program célja, hogy a 6 és 16 éves kor közötti gyermekek közösségi élményeken keresztül szert tegyenek alapfokú zenei ismeretekre, személyes képességeik megismerése által pedig kedvet kapjanak hosszú távú zenei tanulmányok folytatására, hagyományaik és kultúrájuk ápolására. Megvalósító szervezet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a zenetanítás pedig a Máltai Szimfónia Program módszertanával valósult meg.

Hajdúhadházra érve Varga Miklós zenetanárral ismerkedhettünk meg, aki szívélyesen fogadott bennünket, és megnyerő temperamentumával mutatta be, hogyan jutottak el a zenetanulással a mai koncertig a gyerekek. Elhivatott, hűséges munkájával hamar elérte, hogy a gyerekek megszerettek zenélni, és alapszinten szépen megtanultak gitározni, dobolni és hegedülni. Kiválóságához tartozik, hogy a korlátozások idején sem hagyta magára a gyermekeket, hanem online órákkal próbálta fenntartani az érdeklődést és az előrehaladást a zenetanulásban.

A tanulók mindannyian kezdő zenészek, de kitartó gyakorlásuk eredményeképpen már képesek voltak arra, hogy egyszerű dallamokat lejátszanak a közös produkcióban. Koncertjük külön értéke, hogy a hangszeres játékot gazdagították énekhangjukkal: két dalt el is énekeltek. A gyermekek megható előadásukkal elkápráztattak bennünket és az érdeklődő hallgatóságot.

Öröm volt találkozni Lakatos Jenő lelkipásztorral is, aki az MPE OCM Hajdúhadházi Gyülekezetének helyi vezetője, és egyben a Program szociális segítője. Rendszeresen támogatta és bátorította a kis csapatot zenei és mentális előrehaladásukban, hogy sikeresnek éljék meg az előttük álló kihívást. A tanár úrral együtt adták át a gyermekeknek az elismerő okleveleket és jutalmakat e nagyszerű időszak lezárásaképpen.

Köszönjük mindkettőjük kitartó munkáját és a koncertjük felejthetetlen élményét!

Kesjár Zsolt

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »