szimfonia-hajduhadhaz-20210626_01

Óriási várakozással indultunk útnak június 26-án Hajdúhadházra, hogy részt vegyünk a „Mindenki szívében van egy dallam” című pályázat záró koncertjén.  A múlt évben a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság ezzel a felhívással hirdetett pályázatot a zenei oktatás népszerűsítésére hátrányos helyzetű településeken. A Program célja, hogy a 6 és 16 éves kor közötti gyermekek közösségi élményeken keresztül szert tegyenek alapfokú zenei ismeretekre, személyes képességeik megismerése által pedig kedvet kapjanak hosszú távú zenei tanulmányok folytatására, hagyományaik és kultúrájuk ápolására. Megvalósító szervezet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a zenetanítás pedig a Máltai Szimfónia Program módszertanával valósult meg.

Hajdúhadházra érve Varga Miklós zenetanárral ismerkedhettünk meg, aki szívélyesen fogadott bennünket, és megnyerő temperamentumával mutatta be, hogyan jutottak el a zenetanulással a mai koncertig a gyerekek. Elhivatott, hűséges munkájával hamar elérte, hogy a gyerekek megszerettek zenélni, és alapszinten szépen megtanultak gitározni, dobolni és hegedülni. Kiválóságához tartozik, hogy a korlátozások idején sem hagyta magára a gyermekeket, hanem online órákkal próbálta fenntartani az érdeklődést és az előrehaladást a zenetanulásban.

A tanulók mindannyian kezdő zenészek, de kitartó gyakorlásuk eredményeképpen már képesek voltak arra, hogy egyszerű dallamokat lejátszanak a közös produkcióban. Koncertjük külön értéke, hogy a hangszeres játékot gazdagították énekhangjukkal: két dalt el is énekeltek. A gyermekek megható előadásukkal elkápráztattak bennünket és az érdeklődő hallgatóságot.

Öröm volt találkozni Lakatos Jenő lelkipásztorral is, aki az MPE OCM Hajdúhadházi Gyülekezetének helyi vezetője, és egyben a Program szociális segítője. Rendszeresen támogatta és bátorította a kis csapatot zenei és mentális előrehaladásukban, hogy sikeresnek éljék meg az előttük álló kihívást. A tanár úrral együtt adták át a gyermekeknek az elismerő okleveleket és jutalmakat e nagyszerű időszak lezárásaképpen.

Köszönjük mindkettőjük kitartó munkáját és a koncertjük felejthetetlen élményét!

Kesjár Zsolt

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »