Első alkalommal rendezett regionális konferenciát az MPE Országos Cigánymisszió keretein belül működő Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület. A szervezet, és a helyi pünkösdi gyülekezet munkája megbecsülésnek örvend a város életében, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a városi önkormányzat vezetői, a térség országgyűlési képviselője, és Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos is jelen volt az eseményen.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első regionális konferenciáját a Mátészalkai Roma Keresztény Egyesület, amelynek céljai között szerepel a hátrányos helyzetű roma emberek részére történő segítségnyújtás, a keresztény alapértékek megismertetése. Az egyesület az Ukrajnából érkezett menekültek ellátásából, támogatásából is aktívan kivette a részét.  Horváth Csaba, elnök kiemelte, hogy a mostani esemény egyik legfontosabb célja az egységteremtés, szeretnék, ha évről-évre növekvő létszámmal rendezhetnék meg a konferenciát. Mátészalka életében fontos szerepet játszik a pünkösdi közösség, ezért Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, Dr. Hanusi Péter, polgármester, és Torma Tamás, alpolgármester is köszöntötte a jelenlévőket. A konferencián jelen volt Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos is.

 „A mostanihoz hasonló missziós összejöveteleken minden esetben a békesség kiáradását tapasztaljuk meg, mert a békesség nem anyagi kérdés, hanem  ott van, ahol Isten is jelen van. Nehéz időszakokban vagyunk benne, de fontos, hogy ezen képesek legyünk túllépni. Nagy ébredés van a cigányság körében, azt látjuk, hogy egyre többen Istenben látják a reményt. A közelmúltban megalakult a Cigány Közösségek Szövetsége, azzal a nem titkolt céllal, hogy változást hozzon a magyarországi cigányság érdekképviseletében, és kulturális autonómiájának gyakorlásában, a többségi társadalom felé ugyanis elsősorban a kulturális gazdagságunk adja meg a megbecsülésünket” – emelte ki Sztojka Attila.

A regionális konferencián Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője tartott igehirdetést, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a béke akkor valósul meg az életünkben, amikor szövetséget kötünk Istennel.

Jézus Krisztus a békesség fejedelme. A mi feladatunk, hogy megbékéljünk egymással, és Istennel, hogy a szeretete kiáradhasson közöttünk. Isten a szövetségét soha nem töri meg, ahová helyezett minket ott kell képviselnünk az Ő királyságát” – hangzott el az igehirdetésben.

A tervek szerint egy év múlva ismét megrendezik a regionális eseményt mindazok számára, akik érdeklődéssel, támogatással fordulnak a helyi roma pünkösdi közösség felé.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »