Sarkadon, a házi csoportban hétfőnként azért jövünk össze, hogy énekekkel Istent dicsőítsük, imában és a Biblia tanulmányozásával Istent keressük, hogy Őt egyre jobban megismerjük.

Ezúttal az ima és dicsőítés után először aktuális világszintű problémákról beszélgettünk, amik a gyülekezetekben felmerülnek. Azt követően Farkas Zoltán olvasta föl a Máté 14,13-21 részt a kenyerek és halak megsokasításáról, majd elmondta gondolatait az egyes részletekről, melyeket megbeszéltünk.

Többek között arról is volt szó, hogy az emberek semmi mással nem törődve követték Jézust, aminek az lett a gyümölcse, hogy a betegek meggyógyultak, és a nap végén mindenki jól lakott a csodásan megszaporított ételből.

Egy másik fontos tanulság, hogy Jézus nem kért a tanítványoktól olyat, ami nincs, csak azt, hogy hittel hozzák Őhozzá, amijük van, hogy Ő megáldhassa azt. Így tulajdonképpen Jézus a tanítványokon keresztül vitte véghez az étel megszaporításának csodáját.

Ma is ez a célja: minket, Őbenne hívőket akar használni, hogy rajtunk keresztül valósítsa meg mennyei tervét az emberiség megmentésére.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »