A test és a lélek különbözőségeiről Varga Mihály, az MPE OCM missziós munkatársa beszélt Szarvason.

Mit is jelent test szerint élni? – Test szerint élni azt jelenti, hogy a test irányít, a vágyakban, az indulatokban, a különböző kívánságokban nyilvánul meg emberi cselekedetünk. Ennek a cselekedetnek a véghozadéka a halál.

S mit jelent lélek szerint élni? – A lélek szerint való élet pedig abban nyilvánul meg, hogy nem a test kívánsága szerint cselekszem, hanem az Isten akarata szerint élek. S, hogy ez megvalósulhasson, a Biblia szerint újjászületésre van szükség.

Szarvason Varga Mihály mondatait a gyülekezet több tagja megdöbbenve hallgatta, nem mindenki ennek megfelelően élt. Interaktív beszélgetés alakult, majd mindenki belátta, szükség van Isten igéjére, a lélek szerinti életre, az újjászületésre. 

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »