A test és a lélek különbözőségeiről Varga Mihály, az MPE OCM missziós munkatársa beszélt Szarvason.

Mit is jelent test szerint élni? – Test szerint élni azt jelenti, hogy a test irányít, a vágyakban, az indulatokban, a különböző kívánságokban nyilvánul meg emberi cselekedetünk. Ennek a cselekedetnek a véghozadéka a halál.

S mit jelent lélek szerint élni? – A lélek szerint való élet pedig abban nyilvánul meg, hogy nem a test kívánsága szerint cselekszem, hanem az Isten akarata szerint élek. S, hogy ez megvalósulhasson, a Biblia szerint újjászületésre van szükség.

Szarvason Varga Mihály mondatait a gyülekezet több tagja megdöbbenve hallgatta, nem mindenki ennek megfelelően élt. Interaktív beszélgetés alakult, majd mindenki belátta, szükség van Isten igéjére, a lélek szerinti életre, az újjászületésre. 

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »