karacsonyikoncert_2013_08

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Karácsonyi koncertet szervezett Békésen, a Remény-Híd – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében. A projekt konzorciumban valósul meg, Békés Város Önkormányzata, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a Reményhír Alapítvány valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet együttműködése által.

A december 19-én, a Békés Városi Kulturális Központban megrendezett koncert üzeneteként megfogalmazódott, hogy a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus születése napját ünnepeljük, aki eljött erre a Földre, hogy kereszthalálával megváltást hozzon az emberiségnek. Karácsonykor minden csillog körülöttünk, felzendülnek a karácsonyi dalok, az emberek megajándékozzák egymást. Azonban számos olyan család van hazánkban is, körülöttünk, akiknek otthonában nincs pompa, nincs szaloncukor, nincs fenyőillat, nincsenek ajándékok… csak a nélkülözés. Ezekre a családokra és gyermekeikre gondolva született meg az az elhatározás a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőiben, hogy koncertet szervezzen, melynek keretein belül biztosítson lehetőséget a rászoruló gyermekek támogatására.

A koncert során a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által alapított Reményhír Intézmény gyermekei és pedagógusai adtak elő szerepjátékokat és dalokat, valamint tehetséges roma fiatal vendégművészek léptek fel: Bodoczki Ernő, nagybőgőművész, Varga Tivadar, jazz zongorista, Máté Simon, jazzdobos, Rácz Renáta, énekes.

A koncertet az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője, Durkó Albert nyitotta meg, aki Jézus Krisztus, a világ Üdvözítője földre érkezésének jelentőségéről beszélt. Karácsonykor senki nem maradhat magányos és egyedül, mert az elküldött Fiú által velünk az Isten.

Az első fellépők a békési Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda Intézményegység kicsinyei voltak, akik az „Isten erdejében” című karácsonyi jelenetet adták elő nagy lelkesedéssel. A műsort előadó nagycsoportos gyermekeket pedagógusaik készítették fel. A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola Intézményegység 4.A osztályos tanulói a „Szálláskeresők” című jelenetet adták elő, amely Jézus Krisztus betlehemi születésének körülményeit mutatta be. Felkészítő tanáraik Rabatinné Sajben Edit és Lipcsei Ágnes. Majd a Reményhír Intézmény általános iskola énekkara énekelt három dalt, Pintér Béla: Hófehér Karácsony éj, Csodavár, valamint Gyere el a jászolhoz című dalait. Az énekkart betanította és vezényelte Rácz Ildikó tanárnő, zongorán kísért Tóth Máté MPE OCM munkatárs.

A koncert második felében a vendégművészek műsorát kísérhette figyelemmel a népes közönség. A kifejezetten az este tiszteletére összeállt négyest Bodoczki Ernő – nagybőgőművész, Varga Tivadar – jazz zongorista, Máté Simon – jazzdobos, Rácz Renáta – énekes alkották. Bodoczky Ernő, Varga Tivadar és Rácz Renáta szülővárosa Békés és annak idején az Eötvös József Általános Iskolában végeztek. A zenei pályára került tehetséges cigány származású fiatalok kitűnő példák lehetnek mindannyiunk számára. Páratlan szorgalommal és gyakorlással tanulnak, dolgoznak és élnek. Élő példák arra, hogy ha kitartással dolgozunk, nem számít a származás, az anyagi háttér, a hátrányos helyzet, mert az álmok megvalósíthatók. Bátran és büszkén tették, amit kell, hogy ezen az estén mi, békésiek elmondhassák, ők olyan tehetséges fiatalok, akikre büszkék vagyunk, és az egész ország büszke lehet.

A vendégművészek klasszikus feldolgozásai, jazz darabjai és keresztény dalai nagy sikert arattak és elismerést váltottak ki a hallgatóság körében, aki többször is visszatapsolta a színpadra az előadókat. A rendkívül színvonalas és sokszínű műsor valódi ünnepi légkört teremtett.

A roma fiatalok karácsonyi koncertjének végén, az ünnepélyes hangulatban a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió jókívánságával búcsúzott, áldott karácsonyi ünnepeket, békés, boldog új esztendőt kívánva minden kedves résztvevőnek!

P.R.

Fotó: Lakatos Gyula, MPE OCM

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 24.
 • 2024. június 24. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »