A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának Berettyóújfalui Telephelye idén kiemelt támogatója volt a Gáborjánban megrendezett idősek napi ünnepségnek. A településen régóta szoros együttműködés van a helyi önkormányzat és a Segítő Szolgálat munkatársai között, hiszen Gáborjánban jelentős számban veszik igénybe a szociális étkeztetés és a házi segítségnyújtás szolgáltatásait.

A berettyóújfalui telephelyhez kötődően mintegy hatszáz főt látunk el, több mint tíz településen és száz munkatársunk segíti a mindennapokban az idős emberek ellátását. Sok gondozottunk magányosan él, és számukra a gondozóink jelentik az egyetlen társaságot, odafigyelést” – emelte ki Kovácsné Varju Henriett telephelyvezető. „A gáborjáni önkormányzattal hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk, ennek köszönhetően jöhetett létre a mostani esemény is, amelyet nyolcvanezer forinttal, valamint töltött káposztával és süteményekkel támogattunk”- tette hozzá.

Az ünnepségen Kis István, a Pünkösdi Cigánymisszió karitatív szolgáltatási osztályvezetője és Mező Gyula, Gáborján polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket. A polgármester kiemelte, mennyire elégedettek a helyiek a Segítő Szolgálat munkatársainak tevékenységével. „Nagy öröm a település számára, hogy a misszió munkatársai részt vesznek az idős emberek ellátásában. Soha egyetlen panasz nem érkezett a munkájukra, csak hálás szavak” – fogalmazott Mező Gyula.

Az ünnepség különleges pillanatai között szerepelt a kulturális műsor és a fiatalok előadása. A rendezvény célja nemcsak az idősek tiszteletének kifejezése volt, hanem a közösség összetartozásának erősítése is.

Rózsika néni, aki már tizenkét éve él özvegyen, meghatódva mesélte, mennyire fontos számára a Segítő Szolgálat mindennapi jelenléte. „Nekem Éva a gondozóm, akivel nagyon meg vagyok elégedve. Sokat segít a házi teendőkben, főzésben, mosásban, ami rengeteget jelent nekem, mert csak két bottal tudok járni. Emellett a napi problémáimat is meg tudom vele beszélni” – mondta el.

Az idősek napi ünnepség méltó módon fejezte ki a szervezők tiszteletét és szeretetét az idős emberek iránt, és minden jelenlévő számára maradandó élményt nyújtott. Az esemény tovább erősítette a közösség összetartozását, valamint a Segítő Szolgálat és az önkormányzat közötti szoros együttműködést.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. október 18.
  • 2024. október 18. 17:00

    Esemény: Házi csoport Battonya

    Helyszín: Battonya, Magyarország


     

  • 2024. október 18. 17:00

    Esemény: Házi csoport Kevermesen

    Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


     

  • 2024. október 18. 17:00

    Esemény: Házi csoport Kótaj

    Helyszín: Kótaj, Magyarország


     

  • 2024. október 18. 18:00

    Esemény: Házi csoport Ibrány

    Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


     

  • 2024. október 18. 18:00

    Esemény: Házi csoport Kerecsenden

    Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


     

  • 2024. október 18. 18:00

    Esemény: Házi csoport Piricse

    Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


     

  • 2024. október 18. 18:00

    Esemény: Istentisztelet Kompolton

    Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


     

  • 2024. október 18. 19:00

    Esemény: Házi csoport Zákányszék

    Helyszín:


     

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Verpeléti istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »