belfenyer20101215_03_0

A Békési Kistérségi Iskola diákjai cipős dobozba rejtették ajándékaikat. Ezzel kedveskedve a bélfenyéri Szent Miklós gyermekotthon lakóinak. Ezeket az adományokat és még egyéb önálló adományokat vitt az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai, valamint a Reményhír Alapítvány és az iskola küldötte Hégely Balázs 4. B osztályos tanuló.

Külön köszönetet mondunk az orgoványi Örömhír Alapítvány vezetőjének Ficsor Károly testvérünknek is, aki további cipős doboz ajándékkal egészítette ki adományainkat.

„Szent Karácsony ünnepére készülve az adventi ünnepkörökbe fontosnak tartom, hogy teret készítsünk a csodának. Hogy tér legyen, a felesleget ki kell dobni a szívünkből – a csoda és a bűn nem férnek meg s a csoda a kisebb, nagyobb jó cselekedetek által születhet meg.” – mondta köszöntő beszédében Kiss Márton lelkész a Szent Miklós gyermekotthon és Kollégium vezetője.

Békési Endre az EPK OCM Szeretetszolgálatának vezetője a következő gondolatokat fogalmazta meg: „Igazi öröm az, amikor Isten igazgatja utunkat és igazi öröm az, amikor az Ő parancsolataiban járhatunk” – majd így folytatta – „Ez is kegyelem, ingyen, szeretetből”. „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka” (Jakab 1,17).

Ajándék az, hogy vagyunk, hogy mozgunk, hogy létezünk, ajándék az, Jézus eljött és magára vette a megbékéltetés szolgálatát egészen a keresztfának haláláig, ajándék az, hogy harmadnapra feltámadt és általa a mindent elválasztó fal a kárpit kettéhasadt és ez által szabad bejárást szerzett nekünk az Atya trónjához. „Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által, azon az úton, a melyet ő szentelt nékünk új és élő út gyanánt, a kárpit, azaz az ő teste által, és lévén nagy papunk az Isten háza felett” (Zsidók 10,19-21).

Az ajándékozás mellett Hégely Balázs az iskola küldöttének előadásában több verset is hallgathattunk, valamint a békési Kegyelem Gyülekezet fiataljainak zenés műsora mellet, közös csengő játékban is részt vehettünk.

belfenyer20101215_02

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. szeptember 20.
  • 2024. szeptember 20. 17:00

    Esemény: Házi csoport Battonya

    Helyszín: Battonya, Magyarország


     

  • 2024. szeptember 20. 17:00

    Esemény: Házi csoport Kevermesen

    Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


     

  • 2024. szeptember 20. 17:00

    Esemény: Házi csoport Kótaj

    Helyszín: Kótaj, Magyarország


     

  • 2024. szeptember 20. 18:00

    Esemény: Házi csoport Ibrány

    Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


     

  • 2024. szeptember 20. 18:00

    Esemény: Házi csoport Kerecsenden

    Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


     

  • 2024. szeptember 20. 18:00

    Esemény: Házi csoport Piricse

    Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


     

  • 2024. szeptember 20. 18:00

    Esemény: Istentisztelet Kompolton

    Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


     

  • 2024. szeptember 20. 19:00

    Esemény: Házi csoport Zákányszék

    Helyszín:


     

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Sátai istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »