Végtelenül hálás a szívem Istennek, hogy 2011. április 1-jétől Kecskeméten is elindulhatott az MPE OCM Segítő Szolgálat házi segítségnyújtása. Megtiszteltetés látni, ahogy idős, az életkor előrehaladtával fizikai erejükben meggyengült, vagy csupán némely feladatokat már nehezen elvégezni tudó emberek ajtót nyitnak előttünk.

Hívnak, mert szükség van. Mert az életük útját sötétség lepte be. Mert a magány mindennapos társuk lett. Mert új reménységre vágynak…

Az 1 éves születésnapi ünnepségünket 2012. április 12-én tartottuk. Mind a gondozottak, mind a munkatársak hasonló izgalommal, lelkesedéssel készülődtünk az alkalomra. Az ünnepséget Vörös István, kunszentmiklósi telephelyvezető nyitóbeszéde indította, aki bepillantást nyújtott nekünk az országos-, illetve a térségi szolgálat kezdeteibe. Ezt követően Lugosi Ildikó és Ugocsainé Kun Anikó gondozónők verssel, a Lázár testvérek pedig zongorajátékkal köszöntötték az egybegyűlteket.

Visszatekintettünk az elmúlt 1 évre a kecskeméti szolgálat tekintetében, felelevenítettük a nehéz kezdeteket, és könnyes szemmel adtunk hálát, hogy a 24 gondozotti létszámból ma már elérjük majdnem a 80-at, a 4 kezdő munkatárs mellé pedig újabb 7 csatlakozhatott. Kiemelve és megbecsülve a munkatársak szeretetteljes, áldozatos, szorgalmas munkáját, egy apró ajándékkal jutalmaztuk őket. Megható volt látni, ahogy az ünnepi alkalom zárásaként a Continental Singers, „Hordozd a gyertyát” című énekére, lángra gyúltak az idős gondozottak gyertyái is, amint a saját gondozónőik átadták a szeretet fényét. Bárcsak tovább terjedhetne szolgálatunk fénye a városban, hogy sok-sok családhoz eljuthassunk segítségnyújtásunkkal!

A gyönyörű tortát munkatársunk, Varga Jánosné készítette, amivel megkínálhattuk a kedves egybegyűlteket, és melynek 1 gyertyájának lángját a legidősebb jelenlevő ellátottunk fújhatta el. A szeretetvendégség jó hangulatban, szeretetben, egymás mélyebb megismerésével telt.

Külön megköszönöm Csek József intézményvezetőnek, illetve Puskásné Torma Ruth, intézményvezető helyettesnek a sok bátorítást, és mindennemű segítséget, amit az elmúlt egy év során nyújtottak számunkra.

Egy Igeverssel szeretném köszönteni mindazon időseket, akik olvassák ezeket a sorokat:

„Vénségetekig ugyanaz maradok,

ősz korotokig Én hordozlak.

Én alkottalak,

Én viszlek,

Én hordozlak,

Én mentelek meg.” (Ézsaiás 46:4)

Isten áldását kívánom mindenkire!

Lázárné Kocsis Zsuzsa, Kecskemét

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »